AcasăNewsDirectorul ANM, la sediul Ministerului de Interne: Vineri ar putea ninge in...

Directorul ANM, la sediul Ministerului de Interne: Vineri ar putea ninge in sudul tarii, inclusiv in Bucuresti!

Ninsorile revin in peisajul autohton, iar specialistii in meteorologie nu au deloc vesti bune, nici pentru locuitorii zonelor montane, dar nici pentru bucuresteni.

Despre faptul ca iarna se intoarce in Romania, desi abia ce a m intrat in prima luna de primavara, s-a aflat inca din ziua precedenta, cand a fost emis COD GALBEN de precipitatii- ploi si ninsori, dar si intensificari ale vantului. In acest sens, la sediul ministerului de Interne, vicepremierul Oprea a coordonat, joi la amiaza, o videoconferinta cu prefectii, la care au participat sefii structurilor din MAI, precum si reprezentantii autoritatilor locale cu responsabilitati in gestionarea situatiilor de urgenta. Intalnirea a fost convocata ca urmare a faptului ca se anunta doua zile cu vreme rea.

La aceasta intrevedere au fost prezenti, printre altii, secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, dar si directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Gabriel Sandu. Acesta din urma a facut o serie de precizari in legatura cu valul de vreme rea care se va abate asupra Romaniei, in conditiile in care si tarile vecine sunt afectate de furia naturii – mai exact de precipitatii si de vantul puternic.

„In Romania, deocamdata este emis Cod galben, care inseamna viscol la munte. Vineri dupa-amiaza, sau maine noapte e posibil sa se transforme in ninsoare inclusiv in Bucuresti, adica sudul tarii. Viteze de vant de 50-60 de km/ora”, a explicat Sandu in legatura cu evolutia vremii in urmatoarele zeci de ore.

De parca vestile nu erau destul de proaste, aflam ca exista posibilitatea ca galbenul codului deja emis, care cuprinde intreaga tara, sa se tranforme in portocaliu, insa doar la nivel local, si doar din pricina vantului puternic, si in cazul in care intensificarile trec de 70 km/h. „Ne asteptam ca acolo unde se asociaza viteza de vant de peste 70 de km/h si ninsoare sa emitem niste coduri portocalii pe perioade limitate, urmand ca la expirarea atentionarii Cod galben la nivel national, adica sambata dupa-amiaza, sa nu emitem la nivel national o alta atentionare pentru ca precipitatiile se diminueaza foarte mult. Ramane insa vantul, la 40-50 km/h”, a concluzionat directorul ANM.

author avatar
Cristina Stefan
403 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger