AcasăNewsDirectorul RATB: "Solicitam majorarea tarifelor de calatorie cu 50%"

Directorul RATB: „Solicitam majorarea tarifelor de calatorie cu 50%”

Vincentiu Daniel Antonescu, directorul general al RATB, a anuntat, marti, ca sefii institutiei vor majorarea tarifelor de calatorie in medie cu circa 50%.

Antonescu sustine ca RATB trece printr-o perioada mai dificila in special din cauza ca, in urma cu circa doua saptamani, ANAF a pus poprire pe conturile institutiei.

Mai mult, RATB are probleme financiare si din cauza faptului ca s-a cerut o subventie de la bugetul local de 600 de milioane de lei si s-a obtinut doar 536 de milioane de lei.

In aceste conditii, sefii RATB solicita majorarea tarifelor de calatorie in medie cu aproximativ 50%. Astfel, costul unei calatori ar urma sa ajunga de la 1,3 la 2 lei, iar costul unui abonament lunar cu calatorii nelimitate ar urma sa ajunga de la 50 la 75 de lei.

„Solicitam majorarea tarifelor de calatorie cu 50%. Am tot solicitat in ultimii ani majorarea tarifelor de calatorie. O facem pentru a oferi conditii de transport asa cum ar trebui si pentru a scoate in traseu mai multe mijloace imobilizate”, a declarat directorul RATB.

De asemenea, sefii RATB vor ca doar pensionarii care au pensia de pana in 1.500 de lei pe luna sa mai beneficieze de gratuitate pe transportul in comun si doar in conditii speciale. Concret, pensionarii ar urma sa circule gratis doar intre orele 10.00 si 17.00, cand se presupune ca restul angajatilor sau al copiilor sunt la munca ori scoala.

author avatar
Cristi Ionita
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger