AcasăNewsDjuvara: "Iliescu este un criminal care trebuia judecat de 22 de ani"

Djuvara: „Iliescu este un criminal care trebuia judecat de 22 de ani”

(foto: facebook)

Neagu Djuvara sustine ca  Ion Iliescu trebuia sa fie judecat pana acum pentru crimele de la Revolutie, iar faptul ca Ponta si Antonescu au in spate un „criminal” este de neacceptat pentru istoric.

(foto: facebook)

Djuvara considera ca Iliescu este un mentor pentru liderul PNL, Crin Antonescu , dar si pentru Victor Ponta, presedintele PSD. „Si Ponta si Antonescu il au pe Ion Iliescu in spatele lor si ii vezi impreuna. Iliescu e mentorul lor. Ori Ion Iliescu este un criminal care trebuia judecat de 22 de ani pentru ce a facut in 1989, pentru ca el cu cei 39 de generali au tras in popor pentru a ramane ei la putere”, acuza academicianu, intr-un interviu acordat Romania TV.

Istoricul mai dezvaluie ca i-a scris de doua ori lui Basescu sa nu intervina in justitie, sa nu opreasca actiunea instantei de judecata, legat de dosarul Revolutiei. „Fiecare guvernant al nostru, de 23 de ani, impiedica demersul justitiei. Un presedinte si un prim-ministru care si-ar face datoria si un om ca Mihai Razvan Ungureanu cred ca sunt in stare sa o faca pur si simplu, sa dea drumul justitiei si sa inceapa procesul lui Ion Iliescu”, este de parere Neagu Djuvara.

Desi l-a numit pe seful statului „o personalitate bizara, cu multe bube in cap”, Djuvara spune prefera sa-l sustina pe Basescu, decat tandemul Ponta-Antonescu. „Traian Basescu este o personalitate foarte bizara, chestia cu vanzarea flotei… are foarte multe bube in cap, dar echipa Crin Antonescu-Victor Ponta este si mai rea decat el. Va spun drept ca in momentul de fata sunt mai mult de partea lui Basescu, decat de partea acestor smecheri”, a declarat acesta.

author avatar
Alina Costache
5.354 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger