AcasăNewsDNA destructureaza APIA!

DNA destructureaza APIA!

La trei luni dupa arestarea directorului general al APIA Suceava si a altor zeci de persoane, procurorii anticoruptie, cu sprijinul „mascatilor” de la BSIJ, au organizat 16 perchezitii in acelasi dosar, in judetul vecin, Botosani.

Fermierii catre care s-au dus banii europeni sunt doar pe hartie

Intre timp, DNA a operat alte arestari si in Constanta, Bucuresti si Brasov, astfel ca se poate spune ca, daca se va continua in acest ritm, Agentia pentru Plati si Interventii in Agricultura va fi pur si simplu destructurata pe intreg teritoriul Romaniei.

Falsi fermieri

Descinderile din Botosani au la baza aceleasi suspiciuni ca la Suceava, in ambele judete directorii si alti functionari APIA fiind acuzati ca ar fi acordat sume uriase din fondurile europene structurale catre persoane fizice sau juridice care nu aveau nicio legatura cu activitatea de fermier. Astfel, la Suceava, au fost implicati staretii mai multor manastiri, dar si seful SPP pe zona. Reteta „falsilor fermieri” pare sa fi fost repetata si la Botosani, unde au disparut milioane de euro. Procurorii i-au adus la audieri atat pe fostul director Ovidiu Epuras, cat si pe cel actual, Liviu Zaharia, acesta din urma fiind si retinut. Au mai fost luati pe sus de „mascati” si primarii din orasul Saveni, Relu Tarzioru, cel din Braiesti si alti functionari publici.

Concedii pentru amante

Intr-o alta speta, in care au fost arestati mai multi functionari APIA din Constanta, acestia au picat pe tehnica in timp ce ii certau pe denuntatori ca le trebuie mai repede spaga promisa pentru ca „noi am dat drumul la lucrare, banii au intrat si la noi, nimic. Si e perioada asta in care ne grabim, avem de facut concedii, amantele, sunt cheltuieli mari…”

 

author avatar
Toni Matei
447 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger