AcasăNewsDNA i-a facut bucata lui Tariceanu

DNA i-a facut bucata lui Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu este urmarit penal in dosarul privind retrocedarile ilegale de care a beneficiat Printul Paul

Calin Popescu Tariceanu este urmarit penal de DNA Brasov, politicianul fiind acuzat de marturie mincinoasa si de favorizarea faptuitorului in dosarul referitor la retrocedarea cu cantec, catre Printul Paul, a Fermei Baneasa si a unei suprafete din Padurea Snagov.

Calin Popescu Tariceanu este urmarit penal in dosarul privind retrocedarile ilegale de care a beneficiat Printul Paul

Procurorii brasoveni anticoruptie sustin ca Tariceanu a facut ”declaratii necorespunzatoare adevarului” in depozitia luata sub juramant in timpul audierii sale din 15 aprilie a.c., comportamentul sau avand ca scop ”impiedicarea/ingreunarea cercetarilor si a tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosar”. Conform ordonantei de punere sub urmarire a lui Tariceanu, inculpatii protejati de acesta sunt Dan Andronic, Remus Truica si Tal Silberstein. ”Suspectul Popescu Tariceanu Calin a mentionat in mod nereal ca nu a avut cunostinta de achizitionarea drepturilor succesoarele ale lui Al Romaniei Paul de catre Silberstein Tal, Truica Remus si altii si ca nu a discutat cu Truica Remus despre taxele notariale. De asemenea, acesta a mai declarat ca nu are relatii apropiate si nu a pastrat legatura cu inculpatii Andronic Dan Catalin si Silberstein Tal, cu care s-a intalnit doar sporadic, afland din presa, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. A precizat, de asemenea, ca nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din Romania. A mai precizat ca nu a avut o relatie apropiata cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzand totodata ca are cunostinta de relatia acestuia din urma cu inculpatul Tal Silberstein. Aceste declaratii sunt aspecte necorespunzatoare adevarului, fiind contrazise de probatoriul administrat in cauza (declaratii ale martorilor, suspectilor si alte mijloace de proba)”, se mentioneaza in ordonanta procurorilor.

Ponta: Iohannis se debaraseaza de adversari cu mana DNA

Auzind ca Tariceanu este urmarit penal, Victor Ponta a luat foc si l-a acuzat pe Klaus Iohannis ca ar sta in spatele povestii. ”Deci lista celor de care Dl Iohannis a vrut sa scape cat mai repede ca sa nu mai conteze propria sa incompetenta: Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Crin Antonescu si acum Calin Popescu Tariceanu din politica / Tiberiu Nitu, Alina Bica, Horia Georgescu – din institutii! Sau poate si Dan Condrea?!?! Pe cine mai are Dl Iohannis pe lista ca sa stim cine se pregateste de audieri? PS – si sigur ca acum asteptam sa iasa Dl Iohannis sa ceara demisia lui Tariceanu. Daca fura niste case cu acte false, putea sa ramana in functie. Asa, nici vorba!”, a sustinut Ponta pe Facebook.

Melescanu nu-i crede pe procurori

Fost sef al SIE si liderul ALDE Sector 1 in prezent, Teodor Melescanu ii tine si el partea lui Tariceanu, dar intr-un mod mult mai pasnic: ”Nu cunosc foarte multe detalii, dar nu cred ca domnul Calin Popescu Tariceanu nu a spus adevarul in acest caz. Cu siguranta, imaginea si functia dansului nu vor fi afectate”. Pesedistul Codrin Stefanescu ingroasa si el tabara pro-Tariceanu. ”Tariceanu le-a stat in gat pur si simplu personajelor care, din umbra, incearca sa coordoneze jocul politic din Romania, incalcand toate regulile democratice. Prin urmare, aceasta incriminare nu face parte decat dintr-un razboi pe care vor sa-l duca cu presedintele Senatului”, a apreciat Stefanescu.

PNL canta solo

”Tariceanu este un mincinos notoriu”, a decretat scurt Alina Gorghiu, neuitand sa adauge si ca actualul presedinte al Senatului sa demisioneze in cazul in care spusele procurorilor se adeveresc. ”Ma intreb pentru cine ar mai fi o surpriza in tara asta daca Calin Popescu Tariceanu ar minti. Nu ar fi de mirare pentru nimeni faptul ca declaratiile sale intr-o speta sau alta sunt neconforme cu adevarul, mai ales dupa ce de cativa ani de zile de cand serveste cauza PSD suta la suta nu face altceva decat sa creeze un front anti-justitie, sa spele orice fel de penal al PSD-ului sau prieten al PSD-ului prin exercitarea calitatii sale de presedinte al Senatului”, a mai comentat Gorghiu.

author avatar
Tudor Borcea
911 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger