AcasăNewsDNA: Mazare nu si-a trecut in declaratiile de avere contul de la...

DNA: Mazare nu si-a trecut in declaratiile de avere contul de la banca din Israel

Radu Mazare a fost dus, ieri, la DNA inainte de a-i fi adusa mancarea comandata

Anchetatorii spun ca Radu Mazare nu a trecut in declaratiile de avere din 2012 contul personal deschis la banca din Israel.

Este vorba despre contul in care a primit, in septembrie 2011, cei 95.000 de euro de la Elan Schwartzenberg, astfel ca procurorii au extins ancheta in cazul edilului, pentru fals in declaratii.

„Din ordonanta privind efectuarea in continuare a urmaririi penale, intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora in declaratiile de avere formulate in datele de 11 mai 2012 si 29 iunie 2012, de catre Mazare Radu Stefan, nu este trecut contul personal deschis la o unitate bancara din Israel”, se arata intr-un comunicat de presa emis de Directia Nationala Anticoruptie.

In acest cont, procurorii spun ca a fost virata de catre o societate comerciala, la 13 septembrie 2011, suma de 95.000 de euro, insa informatia nu apare nicaieri.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat miercuri, la iesirea de la DNA, potrivit Realitatea TV ca procurorii au extins ancheta in dosarul de coruptie si l-au pus sub acuzare si pentru fals, in legatura cu declaratiile sale de avere si imprumutul facut, cu mult timp in urma, cetateanului de origine greaca.

„Am depus un inscris, respectiv contractul meu, de acum 10 ani, de imprumut. M-au anuntat ca au extins urmarirea penala pentru fals in declaratii, declaratiile mele de avere. Si am stat sa studiez dosarul. Cred ca astazi, daca incep sa va dau detalii, o sa spuna (Kovesi, n.r.) ca fac justitie la televizor. Tot ce pot sa va spun e ca m-am uitat in cele 10 dosare (…) Dar nici asta nu am voie sa va spun „, a spus Radu Mazare.

author avatar
Andra Nesu
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger