AcasăNewsDoi angajati din Ministerul Agriculturii si doi oameni de afaceri, retinuti pentru...

Doi angajati din Ministerul Agriculturii si doi oameni de afaceri, retinuti pentru infractiuni cu fonduri UE

Doi oameni de afaceri din Brasov, un angajat din cadrul Ministerului Agriculturii si un angajat al Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Brasov au fost retinuti, joi, de procurorii DNA, fiind acuzati de infractiuni de coruptie si obtinere nelegala de fonduri europene.

Ca urmare a celor 27 de perchezitii efectuate miercuri in judetul Brasov, procurorii anticoruptie au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a oamenilor de afaceri Gheorghe Dudu si Florin Macovei. De asemenea, tot pentru 24 de ore au fost retinuti si Florin Brezeanu, insarcinat cu efectuarea controalelor din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Directia Generala Control si Antifrauda (MADR-DGCA), si Gabriel Potcovaru, din cadrul OJPDRP Brasov, potrivit unui comunicat de presa publicat joi de DNA.

Cei patru sunt anchetati pentru presupuse infractiuni de coruptie si obtinere nelegala de fonduri europene, in perioada 2011-2014. Cei doi oameni de afaceri din Brasov sunt suspectati ca au dat mita unor functionari, inspectori, experti si sefi din cadrul OJPDRP, oferindu-le bani, cadouri si sejururi la pensiuni din zona Brasovului, au declarat surse judiciare miercuri, citate de b1.ro.

In schimbul acestor “atentii”, oamenii de afaceri ar fi fost ajutati sa obtina finantari europene nerambursabile, in baza unor documente false. Programul National de Dezvoltare Rurala a fost prejudiciat astfel cu peste 3 milioane de euro, au mai aratat sursele judiciare citate.

Cei patru vor fi prezentati Tribunalului Bucuresti, cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Cititi si:

Perchezitii ale DNA la o institutie publica din Brasov. Suspiciuni de obtinere nelegala de fonduri europene

author avatar
Alina Costache
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger