AcasăNewsDoi medici valceni, retinuti pentru luare de mita

Doi medici valceni, retinuti pentru luare de mita

Medicii valceni Violeta Bica si Cristina Florentina Oradan au fost retinuti de procurori, fiind acuzati de comiterea mai multor infractiuni precum luare de mita sau abuz in serviciu.

Cele doua doctorite sunt acuzate ca au intocmit documentatia necesara pentru ca mai mult de 200 de persoane sa obtina pensii in mod fraudulos.

Violeta Bica, medic expert in cadrul Cabinetului de Expertiza Dragasani, este acuzata ca incasa bani de la pacientii pe care ii ajuta sa obtina fraudulos pensii de invaliditate si ii impartea cu Cristina Florentina Oradan, medic psihiatru la Spitalul Municipal Dragasani. Aceasta elibera acte false, dar necesare in intocmirea dosarelor de incadrari sau mentinerea valabilitatii acestora.

„Peste 90 la suta dintre persoanele care beneficiaza de pensii pentru incapacitate de munca, urmare examinarii de catre Cabinetul de Expertiza Medicala a Capacitatii de munca din municipiul Dragasani, sunt diagnosticate, in mod nereal, cu afectiuni psihice”, sustin procurorii.

Conform B1 TV, alte patru persoane implicate in dosar sunt urmarite penal pentru dare de mita, complicitate la dare de mita si trafic de influenta.

author avatar
Cristi Ionita
320 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger