AcasăNewsDoi schiori cunoscuti au murit ingropati in zapada. Au fost surprinsi de...

Doi schiori cunoscuti au murit ingropati in zapada. Au fost surprinsi de avalansa in Anzi!

Un canadian si un suedez, ambii impatimiti ai aventurilor montane extreme, au pierit spulberati de o avalansa. Trupurile lor fara viata au fost gasite, miercuri, la o zi dupa ce temerarii au fost ingropati sub tone de zapada.

Pentru canadianul Jean-Philippe Auclair si colegul sau de expeditie, suedezul Carl Andreas Fransson, mult-asteptata calatorie in Anzi a fost, din pacate, ultima. Moartea lor i-a socat pe amatorii acestui tip de aventura, in radul carora Auclair si Fransson erau foarte cunoscuti.

Cei doi faceau parte dintr-un grup de patru schiori, care se aventurasera pe un munte situat in sudul statului Chile si al carui varf are 3.600 de metri. Natura s-a impotrivit planurilor lor, iar o avalansa violenta i-a ingropat de vii. Tragedia a avut loc marti, iar abia astazi echipele plecate in cautarea celor doi schiori au reusit sa le gaseasca trupurile.

Autoritatile locale, citate de presa internationala, spun ca exista supravietuitori ai dezastrului – este vorba de ceilalti doi schiori suedezi plecati in respectiva aventura, care sunt la acest moment in afara oricarui pericol.

Sursa foto: antena3.ro

author avatar
Cristina Stefan
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger