AcasăNewsDoua zile de canicula, dar si cu ploi

Doua zile de canicula, dar si cu ploi

Alertă meteo: val de căldură și disconfort termic ridicat! Câte zile e valabil CODUL GALBEN de la ANM și în ce zone/Prognoză specială pentru București

Apelam la tinutele de vara, dar nu uitam nici de accesoriile extrem de utile in ultimele zile, si anume umbrelele! Dupa ploile cazute in ultima perioada, in mai multe zone din tara, inclusiv in Capitala, temperaturile specifice verii se vor instala in peisaj, de vineri incepand. Doar ca asta nu inseamna ca precipitatiile dispar cu una, cu doua.

Vineri si sambata vom avea, asadar, o vreme la extreme. Cel putin asta reiese din textul informarii pe care au emis-o in cursul acestei zile specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie. Care spun ca de vineri la pranz si pana sambata noapte, la ora 23, vor fi atat intervale de canicula, cat si de instabilitate atmosferica accentuata.

Pe scurt, vineri va fi cald in toata tara, chiar caniculara in vest, centru si sud, in timp ce sambata termometrele pot ajunge si la 35 de grade in Muntenia si in vestul si sudul Olteniei. Din cate spun specialistii, e posibil ca mercurul din termometre sa urce si la 37-38 de grade, insa doar izolat, in Lunca Dunarii. Canicula aduce si disconfort termic, drept urmare e bine sa tineti cont de sfaturile medicilor, care va recomanda sa nu va expuneti prelungit la soare in miezul zilei, dar si sa va hidratati corespunzator.

De asemenea, la polul opus, incepand de vineri dupa-amiaza, indeosebi in Crisana, Maramures, Transilvania, Banat si nordul Moldovei, vor aparea ploile in aversa, cu descarcari electrice si vant cu intensificari ce pot avea aspect de vijelie.

174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger