AcasăNewsDouglas Engelbart, inventatorul obiectului pe care il folosesti in acest moment, a...

Douglas Engelbart, inventatorul obiectului pe care il folosesti in acest moment, a murit! (VIDEO)

Foto: Captura Youtube

Inginer si pionier al informaticii, Douglas Engelbart, inventatorul mouse-ului, s-a stins din viata, la varsta de 88 de ani, la domiciliul sau din California.

Foto: Captura Youtube

Nascut la Oregon (SUA), Douglas Engelbart s-a stabilit in California pentru a deveni cercetator la Stanford Research Institute, dupa ce a si-a finalizat studiile in inginerie electrica si informatica in anii ’50, perioada in care computerele erau atat de mari incat ocupau camere intregi.

Munca lui a fost axata pe tot ceea ce inseamna informatica moderna.Douglas Engelbart si-a adus contributia si la dezvoltarea videoconferintelor, teleconferintelor, e-mail-ului, dar de departe cea mai importanta inventie a sa a fost mouse-ul – obiectul pe care astazi, oamenii il folosesc de foarte multe ore pe zi.

[youtube]1MPJZ6M52dI#at=83[/youtube]

Brevetul pentru cutia de lemn cu doua roti de metal (pentru ca asa arata mouse-ul in urma cu mai bine de patru decenii) i-a fost acordat in anul 1970. Momentul sau de glorie a fost in anul 1968 cand a prezentat, in cadrul unei conferinte numite ”mama tuturor prezentarilor”, conceptul de mouse ca interfata intre om si computer.

Echipa de experti din care facea parte a realizat ”Arpanet”, precursor Internetului. Inginerul a primit Medalia Nationala pentru Tehnologie si Inovatie, in anul 2000– cea mai inalta distinctie in domeniul informaticii, scrie TheHuffingtonpost.fr.

 

author avatar
Anca Murgoci
1.105 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger