AcasăNewsDumitru Mironescu, 15 ani de inchisoare pentru ca a vrut sa-l ucida...

Dumitru Mironescu, 15 ani de inchisoare pentru ca a vrut sa-l ucida pe interlopul Bogdan Mararu

Dumitru Mironescu a fost condamnat la 15 ani de inchisoare

Magistratii de la Curtea de Apel Bacau au decis sa-l condamne la ani grei de inchisoare pe Dumitru Mironescu, personajul principal al unuia dintre cele mai importante cazuri din ultimii ani.

Dumitru Mironescu a fost condamnat la 15 ani de inchisoare

Mironescu a fost condamnat la 15 ani de inchisoare pentru acte de terorism, constituirea unui grup infractional organizat, instigare la tentativa de omor si instigare la distrugere.

Mironescu a comandat, in ianuarie anul trecut, uciderea interlopului Bogdan Mararu, din Piatra Neamt. Mironescu si-a procurat un dispozitiv exploziv de un kilogram si l-a amplasat sub masina lui Mararu, cu ajutorul unor apropiati precum Daniel Padurariu, condamnat la 10 ani de inchisoare in acelasi dosar, Petrica Jataru, condamnat la noua ani de inchisoare, si Irinel Lacatusu, condamnat la 12 ani de inchisoare.

Asasinarea lui Bogdan Mararu a fost planuita pe seama unor conflicte mai vechi intre cele doua clanuri. In noiembrie 2010, Gheorghita Mararu, fratele lui Bogdan Mararu, a fost asasinat intr-o cafenea din Piatra Neamt, iar in noiembrie 2012, Mararu a vrut sa se razbune si i-a solicitat cetateanului moldovean Vitalie Proca sa-l asasineze pe Dumitru Mironescu la Bucuresti. Proca l-a confundat pe Mironescu cu un alt tanar si l-a impuscat pe Razvan Isaila, ranindu-l grav.

Interesant este ca, in urma incidentului din ianuarie anul trecut, Bogdan Mararu a scapat cu viata gratie Serviciului Roman de Informatii. Agentii i-au monitorizat pe oamenii lui Mironescu si i-au prins in flagrant, astfel ca interlopul Bogdan Mararu nu a mai apucat sa porneasca masina ce urma sa sara in aer.

sursa foto: romaniatv.net

author avatar
Cristi Ionita
602 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger