AcasăNewsEbola va ucide peste cinci milioane de oameni

Ebola va ucide peste cinci milioane de oameni

Un cunoscut virusolog german a avertizat ca eforturile de a stopa transmiterea virusului Ebola a esuat si ca epidemia va ucide peste cinci milioane de oameni.

In tarile africane se prevad peste cinci milioane de morti

Jonas Schmidt-Chanasit, de la Institutul pentru Boli Tropicale Bernhard Nocht, din Hamburg, sustine ca virusul se va „epuiza” numai dupa ce va infecta intreaga populatie din Sierra Leone si Liberia.

Prea tarziu sa fie stopat

„Data optima pentru stoparea raspandirii a fost luna mai, cel mult iunie”, a declarat Schmidt-Chanasit pentru Deutsche Welle. „Acum e prea tarziu.” Cercetatorii i-au sarit in cap,  acuzandu-l ca declaratiile sale sunt periculoase si neadevarate. Pana acum, in vestul Africii, Ebola a ucis „doar” peste 2.200 de oameni. Transmiterea virusului nu a fost stopata, dar cu „ajutor masiv” (armata americana va trimite 3.000 de militari in Liberia) se va reusi limitarea zonei de impact. In plus, primul test clinic al unui vaccin impotriva virusului Ebola nu a provocat inca reactii adverse. Acest vaccin, produs de laboratorul britanic GlaxoSmithKline, face obiectul unui studiu clinic asupra a zece persoane voluntare, de la 2 septembrie.

Strategie a elitei mondiale

Presa alternativa publica de cel putin un an ca unul dintre scopurile elitei mondiale este imputinarea populatiei globale prin razboaie, calamitati „naturale” provocate prin programe speciale si epidemii „ciudate”. Razboaie avem si niciun organism international nu se sinchiseste sa le opreasca, cutremure sunt, o Ebola ciudata mai trebuia. Aceasta febra hemoragica apare in fiecare an in vestul Africii, dar anul acesta prezinta niste caracteristici aparte. Cercetatori din Canada, de la Agentia Sanatatii Publice, au admis ca virusul Ebola ce se manifesta acum este mutant, fiind transmisibil si prin aer, dar pe o distanta limitata. Ceea ce nu este deloc o veste buna. Daca vaccinul produs de GlaxoSmithKline se dovedeste a fi sigur, va fi disponibil din noiembrie, dar numai „in vederea unei utilizari prioritare asupra profesionistilor din domeniul sanatatii”, care s-au infectat, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii.

 

author avatar
Adina Mutar
770 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger