AcasăNewsEi sunt castigatorii Ligii Profesorilor Exceptionali - editia a treia!

Ei sunt castigatorii Ligii Profesorilor Exceptionali – editia a treia!

Campania initiata de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, ajunsa la editia cu numarul 3, si-a premiat castigatorii!

Situatia voturilor este prezentata in graficul de fata

Prima in acest TOP 10, alcatuit in urma voturilor online primite de profesori, este Alina Cristina Cocos, o profesoara de geografie la Colegiul National „Mihai Viteazu” din Bucuresti. Argintul in cadrul celei mai recente editii a Ligii Profesorilor Exceptionali a mers catre o invatatoare de la Liceul valcean „George Tarnea”, din Babeni, Maria Iuliana Buleteanu, in timp ce pe locul 3 s-a clasat Cristina Rusu, profesoara de geografie la Colegiul Tehnic „Infoel” din Bistrita. Cele trei castigatoate au primit tot atatea burse de merit, de 30.000 RON, 20.000 RON si, respectiv, 10.000 RON, pe durata unui an educational.

Pe locul 4 s-a clasat un dascal care preda fizica la Suceava, la Colegiul National „Stefan cel Mare”. Costica Costan va pleca intr-o tabara educationala la o universitate de prestigiu din Europa.

In continuare, clasamentul profesorilor exceptionali arata astfel: pe locul al cincilea, se afla Ana-Maria Bostan, profesoara de  limba engleza la  scoala Gimnaziala C-tin Platon, Bacau. Pe locul al saselea – Zsolt Szabo, profesor de limba romana/engleza la Colegiul Tehnic Batthyany Ignac, Gheorgheni, Harghita. Pe locul al saptelea – Ana-Luiza Boboc, profesoara de limba romana la scoala Gimnaziala Cozmesti, Com. Stolniceni, Iasi. Pe locul al optulea: Daniela Tufeanu, invatatoare la scoala Gimnaziala Matei Basarab, Pitesti. Pe locul al noualea: Diana Cristina Bejan, profesoara de fizica la Colegiul National de Informatica, Piatra-Neamt si, pe locul al zecelea, Anita Luncan profesoara de  chimie la Colegiul National Emanoil Gojdu, Oradea. Acestia vor primi cate un laptop. Totodata, toti ocupantii primelor zece locuri vor mai primi diverse premii, intre care si materiale de specialitate si educationale sau enciclopedii.

„Si anul acesta, in cadrul celei de-a treia editii a competitiei Liga Profesorilor Exceptionali, am primi multe candidaturi valoroase. Am cunoscut profesori minunati, oameni completi care se dedica cu pasiune vocatiei lor, meseria de dascal. Toti si fiecare in parte sunt castigatori, clasamentul de astazi fiind imaginea numarului de voturi al sustinatorilor lor. Ii felicitam si ne bucuram sa ii primim in marea familie a Ligii Profesorilor Exceptionali, eveniment creat la initiativa profesorului Dan Voiculescu”, a precizat directorul Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, Trisi Cristea.

Campania Liga profesorilor exceptionali a fost demarata in semn de respect pentru reprezentantii unei profesii nobile, dar putin pretuita in aceste vremuri, cea a dascalilor. Exista profesori in Romania ai caror elevi castiga Olimpiade internationale, ne reprezinta cu succes la concursuri, reusesc sa depisteze talente si schimba cursul vietii discipolilor sai. Liga Profesorilor Exceptionali a fost creata pentru pedagogii talentati ai Romaniei.

author avatar
eNational
291 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger