AcasăNewsElena Udrea, audiata la DNA

Elena Udrea, audiata la DNA

Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii, a ajuns, marti, in fata procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie.

UPDATE: Oamenii legii sustin ca au finalizat ancheta in dosarul „Gala Bute” si au efectuat trimiterea in judecata a Elenei Udrea pentru infractiunile de care este acuzata. Astfel, dosarul va ajunge la magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar fostul ministru al Dezvoltarii va trebui sa dea socoteala pentru acuzatiile care i se aduc: abuz in serviciu, exercitarea ilegala a influentei, luare de mita si spalare de bani.

 

Udrea a fost audiata din nou in legatura cu implicarea sa in dosarul „Gala Bute”. In baza celor aflate marti, procurorii DNA vor decide daca solicita sau nu prelungirea mandatului de arest preventiv.

Elena Udrea a ajuns dupa gratii in urma cu circa doua luni si, pana acum, toate incercarile sale de a scapa din arest au fost sortite esecului.

Saptamana trecuta, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins ultima cerere a Elenei Udrea de inlocuire a arestului preventiv cu o masura mai blanda, respectiv arest la domiciliu sau eliberare sub control judiciar.

Saptamana aceasta, mandatul de arest preventiv al Elenei Udrea expira, iar procurorii vor decide parcursul pe care il vor urma in continuarea anchetei.

Fostul ministru al Dezvoltarii este acuzat de comiterea mai multor infractiuni in dosarul „Gala Bute”, precum luare de mita, abuz in serviciu sau spalarea de bani. Udrea a primit, marti, un mesaj de incurajare de la cea mai buna prietena a sa, Ruxandra Dragomir.

Fosta jucatoare de tenis a precizat, pe un celebru site de socializare, ca „sper ca, de aceasta data, Inalta Curte sa adopte masura corecta. In opinia apararii nu exista absolut niciun motiv pentru care Elena sa fie arestata preventiv. Ancheta penala in ceea ce o priveste se poate desfasura foarte bine si in arest la domiciliu sau sub control judiciar. In acest moment al anchetei, nu se discuta pe fondul dosarului, ci doar in ce masura anchetarea in libertate poate sa puna sau nu piedici anchetei. In cazul Elenei, arestul preventiv nu se impune si ar fi normal sa fie trimisa in arest la domiciliu sau, si mai corect, pusa sub control judiciar”.

author avatar
Cristi Ionita
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger