AcasăNewsElena Udrea: "Dosarele vin cu funda la instanta si tot asa se...

Elena Udrea: „Dosarele vin cu funda la instanta si tot asa se intorc, fara a fi deschise”

Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii, sustine ca Romania are neaparata nevoie de un nou Cod de Procedura Penala.

Asta pentru ca in actualele conditii, „un judecator trebuie sa analizeze mii de file ale unui dosar in doar cateva ore si exista posibilitatea ca judecatorul respectiv sa aiba chiar si 10 dosare in aceeasi zi”.

Elena Udrea sustine ca actualele Coduri ii impiedica pe judecatori sa analizeze probele din dosar si ii pune in situatia de a se baza efectiv pe referatele procurorilor. „Vedem multe motivari copy-paste de pe referate pentru ca judecatorii copiaza de pe stick argumentele procurorilor si si le insusesc din cauza aglomerarii extraordinare”, anunta Elena Udrea printr-un mesaj postat pe un celebru site de socializare, prin intermediul „echipei de comunicare”.

Fostul ministru al Dezvoltarii este de parere ca sta in arest preventiv de doua luni pentru ca „judecatorii se bazeaza pe faptul ca cele doua declaratii si cele doua denunturi din dosar sunt probe. Dar ei nu au timp sa observe ca declaratiile respective sunt contradictorii, se schimba de la un moment la altul si nu se coreleaza intre ele”.

Concluzia Elenei Udrea este cat se poate de clara: „Solutia ar fi sa se stie clar care sunt infractiunile care necesita in timpul anchetei arestarea preventiva. Pentru ca exista cazuri in care o persoana acuzata de o evaziune fiscala de 10.000 de lei sta 5-6 luni in arest preventiv pentru ca exista probe care sa conduca la suspiciuni rezonabile. Trebuie, deci, modificat Codul de Procedura Penala pentru a se clarifica aceste situatii si pentru a nu mai obliga judecatorii sa intre la momentul desfasurarii anchetei penale pe fondul cauzei”.

author avatar
Cristi Ionita
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger