AcasăNewsElena Udrea: "Nu am nicio legatura cu dosarul Alinei Bica"

Elena Udrea: „Nu am nicio legatura cu dosarul Alinei Bica”

Elena Udrea, liderul Partidului Miscarea Populara, a anuntat ca nu are nicio legatura cu dosarul retrocedarilor ilegale in care sunt implicati Alina Bica, buna ei prietena, si Dorin Cocos, fostul ei sot.

Dupa ce Alina Bica, sefa DIICOT, a fost arestata preventiva pentru abuz in serviciu, au aparut banuieli ca Elena Udrea ar fi implicata si ea in dosar.

Liderul PMP neaga, insa, orice implicare in dosar sustinand ca „nu stiu nimic despre cazul retrocedarilor supraevaluate in care ar fi implicati doamna Alina Bica si fostul meu sot, Dorin Cocos. Nu am nicio legatura cu acest subiect si niciun fel de implicare in acest caz. Relatia de prietenie pe care o am cu doamna Alina Bica este de notorietate publica, nu am tinut-o niciodata ascunsa si a inceput ca urmare a colaborarii in Guvernul din care amandoua am facut parte”.

Au existat banuieli inclusiv ca Elena Udrea ar fi pus umarul ca sefa DIICOT sa ajunga in comisia de la ANRP, insa liderul PMP afirma ca „doamna Alina Bica a reprezentat acolo Ministerul Justitiei ca efect al legii”.

Elena Udrea mai spune ca „nu am discutat niciodata cu doamna Bica despre activitatea ei de la ANRP, nici cand era acolo, nici dupa ce a plecat din respectiva Comisie”.

Alina Bica a fost arestata preventiva pentru 30 de zile fiind acuzata de abuz in serviciu. Sefa DIICOT a facut parte dintr-o Comisie care l-a ajutat pe afaceristul Gheorghe Stelian sa obtina despagubiri pe un teren retrocedat supraevaluat. Statul a fost prejudiciat prin afacerea respectiva cu 62,5 milioane de euro.

In acelasi dosar, Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, a cerut 10 milioane de euro pentru a interveni pe langa factori de decizie din cadrul ANRP.

author avatar
Cristi Ionita
297 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger