AcasăNewsEmisarul ONU pentru Siria: In ultimele 48 de ore, o persoana moare...

Emisarul ONU pentru Siria: In ultimele 48 de ore, o persoana moare la fiecare 25 de minute

Staffan de Mistura denunta masacrul civililor in provincia Alep

Emisarul special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, a soliciat de urgenta ”revitalizarea”, cu ajutorul Washington si Moscova, a armistitiului aflat ”in primejdie de moarte” din aceasta tara, subliniind ororile bombardamentelor sangeroase din regiunea Alep.

Staffan de Mistura denunta masacrul civililor in provincia Alep

A treia runda a negocierilor de pace pentru Siria a esuat si s-a finalizat miercuri, la Geneva, urmare a parasirii mesei tratativelor de catre reprezentantii opozitiei. In cursul unei conferinte de presa de miercuri spre joi, Staffan de Mistura a declarat ca a recomandat Consiliului de Securiutate sa organizeze in viitorul apropiat o intalnire a Grupului international de sustinere a Siriei (GISS), format din 17 tari si co-prezidat de Rusia si SUA, in mai, informeaza RTBF. ”Scopul meu este sa continui negocierile cu cel putin inca doua noi runde, pana in iulie”, a spus emisarul ONU. In timp ce marile puteri afirma ca armistitiul din Siria este inca viabil, pentru locuitorii din Alep (nord) incetarea focului, decretata in urma cu doua luni, este doar o simpla vorba, pe fondul intensificarii bombardamentelor sangeroase.

Ultimul pediatru din Alep , ucis de bombardamente

”In timpul ultimelor 48 de ore, un sirian moare la fiecare 25 de minute, ultimul pediatru din Alep fiind ucis in raidurile aeriene”, a denuntat emisarul ONU.”Armistitiul este inca in vigoare, dar se afla in mare pericol”, a adaugat el. In premiera, Staffan de Mistura a publicat un rezumat al ultimei runde a negocierilor intersiriene. ”Partile au acceptat necesitatea unei tranzitii politice” care va fi supravegheata de o ”noua guvernare care o va inlocui pe cea actuala”, a indicat de Mistura. ”Nu stiu despre ce armistitiu se vorbeste, bombardamentele si rachetele cad fara incetare”, a declarat Abu Mohammed, un locuitor dintr-un cartier controlat de rebeli in Alep, capitala provinciei cu acelasi nume, unde in ultima saptamana au fost ucisi peste o suta de civili. ”Daca exista armistitiu este intre rusi si americani, nu intre opozitie si regim”, a adaugat Mohammed. Washington si Moscova nu inceteaza sa dea asigurari ca armistitiul este in majoritate respectat. ”Recunoastem ca in Alep exista multiple incidente, care ne preocupa”, a declarat departamentul american de Stat.

author avatar
National
84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger