AcasăNewsErdogan va aproba pedeapsa cu moartea

Erdogan va aproba pedeapsa cu moartea

Aliatii SUA din Siria sunt teroristi pentru Ankara

Presedintele Turciei a evocat ”lupta antiterorista”, inauntrul si in afara granitelor tarii” pentru a-si reitera sustinerea reintroducerii pedepsei capitale.

Aliatii SUA din Siria sunt teroristi pentru Ankara

Intr-un doscurs rostit la Gaziantep, oras din sud-estul tarii lovit recent de un teribil atentat terorist, Recep Erdogan a declarat ca ”nu va permite niciunei organizatii teroriste sa opereze in interiorul Turciei si in apropierea frontierelor ei”. ”Vom continua lupta impotriva PKK si impotriva ISIS, in Irak si in Siria, cu aceeasi determinare”. 50 de tancuri si sute de soldati turci au intrat in Siria, in cadrul operatiunii ”Scutul Eufratului, lansata saptamana trecuta, impotriva ISIS si a combatantilor kurzi, care sunt sustinuti insa de SUA. Ieri, un reprezentant al Casei Albe pe langa Coalitia antiterorista internationala, a afirmat ca luptele dintre armata turca si fortele kurdo-arabe trebuie sa inceteze. Erdogan s-a exprimat cu aceasta ocazie din nou cu privire la reintroducerii pedepsei capitale in Turcia, invocand rolul Parlamentului si precizand ca, in cazul unui vot favorabil in aceasta chestiune, va ratifica legea. ”Au ucis 241 de oameni in tentativa de lovitura de stat, au ucis alti 54 la Gaziantep. Trebuie sa ramana nepedepsiti sau inchisi pe cheltuiala statului? Pedeapsa cu moartea este in vigoare in majoritatea tarilor din afara Europei”, a asigurat Erdogan.

Cehia nu va primi nici un emigrant din Turcia

Republica Ceha nu va primi, inainte de sfarsitul acestui an, nici un emigrant care se afla pe teritoriu turcesc din cauza situatiei din aceasta tara urmare a puciului esuat din luna iulie, a declarat ministrul ceh de Interne, Milan Chovanec. Ministrul a precizat ca trebuie ”aprofundate controalele de securitate”. ”Nu stim inca ce s-a intamplat exact in Turcia, o lovitura de stat sau o contra-lovitura de stat”. In virtutea acordului UE-Ankara, Cehia urma sa primeasca, incepand cu octombrie, 80 re refugiati sirieni din Turcia.

Merkel: Este inacceptabila respingerea refugiatilor

Cancelarul Germaniei a estimat ca nu poate fi acceptat refuzul unor tari UE de a primi refugiati pe motiv ca sunt musulmani, in conditiile in care tara sa reclama instaurarea cotelor de repartitie a refugiatilor in sanul UE. ”FIecare trebuie sa-si faca datoria”, ”trebuie gasita o solutie comuna”, a spus Merkel. Germania a primit anul trecut peste un milion de solicitanti de azil, majoritatea din Siria, Irak si din Afganistan.

author avatar
Tudor Borcea
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger