AcasăNewsEste oficial! Romania participa la Eurovision in 2014!

Este oficial! Romania participa la Eurovision in 2014!

Dupa ce in ultima saptamana au circulat tot felul de informatii cum ca Romania nu ar mai participa la Eurovision in anul 2014, iata ca romanii pot fi linistiti. Postul public a inscris Romania pe ultima suta de metri.

Asadar, Romania va participa la Eurovision 2014. Concursul se va desfasura la Copenhaga, in Danemarca.

„Romania s-a inscris ieri la Eurovision. Urmeaza ca pe 13 decembrie sa fie supus bugetul in Consiliul de Administrație”, a declarat pentru paginademedia.ro, Dan Manoliu, cel care coordoneaza proiectul Eurovision.

Se pare ca tara noastra nu ar fi putut participa din cauza problemelor financiare. Asadar, am fost in pericol de a pierde si Eurovisionul dupa Cerbul de Aur si festivalul de la Mamaia. „E o catastrofa nationala pentru ca Cerbul de Aur nu se tine de 7 ani, iar de anul trecut nu se mai tine nici Mamaia. Muzica romaneasca, fara aceste festivaluri de elita, practic nu exista. Pentru mine, Eurovision a fost o rampa de lansare internationala. Piesa mea s-a auzit in toata Europa. (…) Festivalurile de genul acesta aduna laolalta cele mai bune voci din tara respectiva si atunci e pacat sa nu se tina. Eu imi amintesc ca, in 2006, bugetul pentru mine (pentru participarea sa la Eurovision – n.r.) a fost de 180 mii de euro, ceea ce e o suma destul de mare”, povestea Mihai Traistariu la Antena 3 in urma cu cateva zile.

Anul trecut, bugetul evenimentului a fost de aproximativ 200.000 de euro, cand Romania l-a trimis pe Cezar Oatu la Malmo, in Suedia.

[youtube]mI4EOTIu4eQ[/youtube]

author avatar
Andra Nesu
540 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger