AcasăOldA fost anuntata noua conducere a ISU Bucuresti-Ilfov

A fost anuntata noua conducere a ISU Bucuresti-Ilfov

Numele celor trei noi sefi ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov au fost aflate la doar o zi de cand s-a decis suspendarea vechii conduceri, pe fondul anchetei interne declansate dupa tragedia din clubul „Colectiv”.

Astfel, inspectorul general al IGSU a prezentat, joi dimineata, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dealul Spirii”, sediul ISU Bucuresti-Ilfov, numele celor trei ofiteri alesi sa preia temporar, respectiv pentru trei luni, atributiile de conducere a unitatii. Este vorba despre atributiile inspectorului sef, prim-adjunctului si adjunctului din cadrul ISU Bucuresti-Ilfov care au fost desemnate generalului de brigada Gheorghe Pop (cel care ocupa, incepand cu anul 2001 functia de inspector sef al ISU „Oltul” din judetul Harghita), locotenent colonelui Claudiu Valeriu Craciun si locotenent colonelui dr. Ioan Sorin Muresan.

Fermitate, perseverenta si corectitudine – sunt cele trei elemente pe care inspectorul general al IGSU le asteapta de la cei trei noi sefi ai unitatii ISU. „Odata cu preluarea acestor atributii, asteptarile sunt evidente, dar am incredere ca experienta pe care o detineti reprezinta elementul de baza pentru sustinerea climatului de siguranta al cetatenilor Capitalei si judetului Ilfov”, li s-a adresat seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta celor trei noi sefi ai ISU Bucuresti-Ilfov.

Va reamintim ca predecesorii lui Pop, Muresan si Craciun -Mihai Guta, Giani Aldoiu si Orlando Schiopu -au fost audiati, seara trecuta, de catre

procurorii militari din cadrul DNA, odata ce in spatiul public au aparut probe care atesta ca pompierii ar fi stiut de existenta „Colectiv”, clubul cuprins de un incendiu devastator, pe 30 octombrie, in urma caruia 60 de oameni au pierit, si alte peste 150 de persoane au fost ranite, desi anterior se anuntase contrariul.

Va prezentam, integral, precizarile IGSU din ziua precedenta, in privinta suspendarii celor trei:

In data de 24.11.2015 Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a receptionat o sesizare din partea mass-media care semnala existenta unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros in Fabrica PIONIERUL – etaj 1 si Club Colectiv (pentru zilele de 25 si 26.09.2015), anterior producerii tragediei din data de 30.10.2015.

La primirea sesizarii, inspectorul general al IGSU a informat seful DSU, care a dispus in regim de urgenta efectuarea unei verificari la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov.

Din datele preliminare reiesite in urma verificarii a rezultat faptul ca documentul a fost identificat in corespondenta primita de IGSU la data de 23 septembrie 2015, in jurul orei 23.30. intrucât solutionarea documentului era de competenta Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, acesta a fost redirectionat unitatii in cauza, in dimineata zilei de 24 septembrie 2015, pentru evaluare si masuri.

La nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov au fost transmise doua adrese catre organizatorul evenimentului – EMAGIC – fara a rezulta ca au fost efectuate verificari la fata locului.

Pentru asigurarea obiectivitatii activitatilor de verificare, pâna la finalizarea acestora, inspectorul general al IGSU a dispus punerea la dispozitie a cadrelor din comanda Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov.

In cursul zilei de astazi, inspectorul general al IGSU va desemna noua comanda, pentru asigurarea temporara a conducerii unitatii”.

sursa foto: facebook.com/ISUBIF

author avatar
Cristina Stefan
641 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger