AcasăOldActiune de amploare a oamenilor legii/ peste 60 de perchezitii in Capitala,...

Actiune de amploare a oamenilor legii/ peste 60 de perchezitii in Capitala, Ilfov si Braila

Actiunile procurorilor DIICOT si politistilor specializati in Combaterea Criminalitatii Organizate au inceput inca de dimineata si vizeaza destructurarea a ceea ce oamenii legii anunta a fi un grup infarctional organizat, care s-ar fi specializat in ilegalitati de natura fiscala.

(foto: expresspress.ro)

Mai precis, procurorii din cadrul Structurii centrale a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, precum si ofiteri de politie judiciara au facut verificari atat in Bucuresti, cat si in judetul limitrof- Ilfov, dar si in Braila, pentru a proba suspiciuni in privinta membrilor gruparii in dreptul carora figureaza banuieli de evaziune fiscala si spalare de bani.

Procurorii DIICOT anunta ca „in cauza, exista suspiciunea rezonabila ca 3 suspecti, un cetatean roman si doi cetateni chinezi  au constituit un grup infractional organizat la care au aderat 15 suspecti, cetateni romani, turci si chinezi avand ca obiect realizarea unui amplu mecanism evazionist ce vizeaza sustragerea de la plata TVA si a impozitului pe profit”. Si tot din comunicatul institutiei rezulta faptul ca s-a stabilit ca prejudicul adus statului, pana la acest moment, s-ar ridica la 54.388.237,8 lei, dar si ca „mecanismul infractional a fost constituit in beneficiul unor comercianti de cetatenie chineza care isi desfasoara activitatea prin societati cu puncte de lucru in complexuri comerciale de pe raza mun. Bucuresti si a judetului Ilfov”, printre ele si complexul comercial Dragonul Rosu. Procurorii spun ca rolul societatilor in cauza ar fi fost importul unor produse, majoritatea obiecte de imbracaminte si incaltaminte, originare din China.

196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger