AcasăOldActiune de amploare in 6 judete. Cercetari la persoane banuite de operatiuni...

Actiune de amploare in 6 judete. Cercetari la persoane banuite de operatiuni ilegale cu bunuri culturale

Politistii fac, luni, nu mai putin de 15 perchezitii pe raza a sase judete, la domiciliile unor persoane banuite de operatiuni nelegale, cu bunuri din patrimoniul cultural. Odata incheiate verificarile domiciliare, mai multi suspecti vor fi dusi la audieri, la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara.

Avand autorizatii emise de catre Tribunalul Timis, peste 100 de oameni ai legii, cu sprijinul luptatorilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale, fac, la aceasta ora, perchezitii pe raza a sase judete. Cele 15 perchezitii vizeaza 8 adrese de pe raza judetului Timis, doua din Caras-Severin si Prahova, si cate una din judetele Arges, Constanta si Vrancea. Suspectii sunt banuiti ca ar fi vandut, pe Internet, m,ai multe obiecte gasite in situri arheologice din doua judete. „Actiunea vizeaza 11 persoane cu varste intre 30 si 60 de ani, banuite ca, in perioada ianuarie 2013 – aprilie 2014, ar fi detinut si comercializat prin reteaua internet, piese arheologice susceptibile a fi clasate in patrimoniul cultural, care ar fi fost gasite in urma unor detectii in situri arheologice situate in judetele Timis si Caras-Severin. In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat, spalare de bani si constituirea unui grup infractional organizat”, se mentioneaza intr-un comunicat al IPJ Timis.

Sursa mentionata precizeaza si ca, Odata incheiate perchezitiile, persoanele depistate vor fi duse la audieri, la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara.

La actiunile de verificare domiciliara participa politisti din cadrul Inspectoratelor Judetene de Politie Timis, Caras-Severin, Prahova, Arges, Constanta si Vrancea, sub coordonarea Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si beneficiind de sprijinul de specialitate al SRI.

79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger