AcasăOldActiune de amploare in Bucuresti si doua judete. Perchezitii la suspecti de...

Actiune de amploare in Bucuresti si doua judete. Perchezitii la suspecti de falsificare de bani!

Oamenii legii fac, miercuri, o serie de verificari atat in Bucuresti, cat si in judetele Giurgiu si Constanta, in vederea destructurarii unei grupari infractionale despre care au indicii ca ar fi plasat pe piata bancnote false de 100 de lei!

Politistii si procurorii DIICOT fac 28 de perchezitii pe raza Capitalei si a celor doua judete. Potrivit precizarilor reprezentantilor Inspectoratului General al Politiei Romane, actiunea vizeaza destructurarea unei grupari formate din 20 de persoane, pe care oamenii legii ii suspecteaza ca, incepand cu luna martie a acestui an, ar fi falsificat bancnote de 100 de lei, pe care apoi le-ar fi pus in circulatie in diverse locuri – majoritatea spatii cu destinatii comerciale- din Bucuresti si alte judete din tara.

„Membrii grupului infractional ar fi folosit echipamente performante de imprimare. Bancnotele contrafacute au fost puse in circulatie in  piete, targuri sau magazine de dimensiuni mici, atat pe raza municipiului Bucuresti cat si pe raza altor judete. De asemenea, o parte din bancnotele contrafacute a fost plasata in randul persoanelor care comercializeaza tigari  intr-un complex comercial”, se mentioneaza in comunicatul IGPR, adaugandu-se ca, pana la aceasta data au fost gasite 750 de astfel de bancnote false.

Membrii gruparii in cauza sunt suspectati de falsificare de moneda, punere in circulatie de valori falsificate si inselaciune.

La actiune participa atat politisti din cadrul Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate si Brigazilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti si  Constanta, cat si procurori ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Structura Centrala, dar si jandarmi.

Odata incheiate perchezitiile, nu mai putin de 30 de persoane vor fi duse la audieri, la sediul central al DIICOT.

156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger