AcasăOldActiune de proportii: 146 de perchezitii in Bucuresti si 11 judete, intr-un...

Actiune de proportii: 146 de perchezitii in Bucuresti si 11 judete, intr-un caz cu 30 milioane de euro prejudiciu

Actiune de amploare, duminica dimineata, in Capitala si 11 judete din tara. Cercetarile politistilor vizeaza suspecti de evaziune fiscala si spalare de bani – atat in domeniul IT, cat si al constructiilor. Prejudiciul in acest caz se ridica, spun politistii, la nu mai putin de 30 de milioane de euro!

Se fac verficari atat in Capitala, cat si in judetele Arad, Arges, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Valcea, si Vrancea.

La actiunea ce totalizeaza 146 de perchezitii domiciliare la suspecti de comiterea unor infractiuni de natura fiscala, in urma carora bugetul statului ar fi fost prejudiciat cu o suma imensa, participa peste 300 de politisti din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane – atat din structura centrala, cat si teritoriala- dar si luptatori de la Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale.

Perchezitiile se fac sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si sunt menite sa adune probe intr-un caz in care oamenii legii au suspiciuni cu privre la faptul ca persoanele la docimiliile carora se fac perchezitii ar fi facut fapte de evaziune fiscala si spalare de bani in diverse domenii de activitate (IT, constructii).

Oamenii legii spun ca au indicii ca s-ar fi creat circuite fictive, in asa fel incat sa se evite plata taxelor catre stat. „Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2011-2014, reprezentantii a peste 200 de societati comerciale ar fi creat circuite fictive pentru eludarea taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat. De asemenea, prin intermediul societatilor implicate ar fi fost fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro catre persoanele in cauza, iar banii astfel obtinuti ar fi fost reintrodusi in circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare in baza unor documente fictive”, mentioneaza reprezentantii IGPR, intr-un comunicat.

Odata inceheiate perchezitiile, 90 de persoane urmeaza sa fie duse la audieri, cu mandat.

195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger