AcasăOldJudecatoria sectorului 4 a admis cererea: Adrian Nastase poate fi eliberat conditionat....

Judecatoria sectorului 4 a admis cererea: Adrian Nastase poate fi eliberat conditionat. Decizia nu e definitiva!

Solicitarea fostului premier privind eliberarea conditionata din detentie a fost analizata, miercuri, de catre magistratii Judecatoriei sectorului 4.

Adrian Nastase

UPDATE Magistratii au admis cererea de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase. Decizia nu este definitiva, poate fi atacata de catre procurorii anticoruptie, la Tribunalul Bucuresti, in termen de trei zile, interval in care fostul premier nu va putea parasi penitenciarul.

–-

Adrian Nastase a inaintat o cerere in acest sens la inceputul lui iulie, primind aviz favorabil de la comisia de eliberare conditionata a Penitenciarului Jilava. Ca urmare, solicitarea a fost trimisa in instanta, magistratii stabilind ca termenul de judecata sa fie pe 23 iulie, devansand data initiala, stabilita pentru septembrie.

Ca urmare, sunt mari sanse ca, in cursul acestei zile, fostul prim-ministru sa afle daca va fi sau nu eliberat conditionat din inchisoare. Decizia in acest sens vine la aproape o luna dupa ce Adrian Nastase a aflat ca magistratii Curtii de Apel Bucuresit au decis adaugarea unui spor de pedeapsa de sase luni, in cazul sau, odata cu contopirea pedepselor primite in cele doua dosare in care acesta a fost cercetat: „Zambaccian” si „Trofeul calitatii”. Ca urmare, Adrian Nastase are de executat patru ani si jumatate de detentie.

166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger