AcasăOldAncheta privind prabusirea elicopterului SMURD: Urmarire penala pentru UCIDERE DIN CULPA

Ancheta privind prabusirea elicopterului SMURD: Urmarire penala pentru UCIDERE DIN CULPA

Procurorii de la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti continua cercetarile in dosarul penal deschis ca urmare a accidentului aviatic din judetul Constanta, in care a fost implicat un elicopter SMURD.

Avand in vedere ca toti cei patru oameni aflati la bordul elicopterului- pilotul, copilotul, medicul si asistenta medicala- au murit in urma prabusirii aparatului de zbor, in apa lacului Siutghiol, luni dupa-amiaza, procurorii au dispus extinderea urmaririi penale in rem (cu privire la fapta, nu asupra unei persoane-n.r) pentru „ucidere din culpa”. „In continuarea cercetarilor, procurorii au dispus, extinderea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa (prevazute de art. 192 alin 1, 2, 3 Cod penal), avand in vedere faptul ca toate cele patru persoane aflate la bordul elicopterului au decedat”, se mentioneaza intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Instanta Suprema.

Totul, in conditiile in care, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti s-au sesizat din oficiu, deschizand un dosar penal, chiar in ziua in care a avut loc tragedia, respectiv luni, pe 15 decembrie. Au fost avute in vedere doua aspecte: eluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca si si nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca.”In cauza constituita la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti privind accidentul aviatic produs in judetul Constanta constand in prabusirea unui elicopter SMURD in lacul Siutghiol, procurorii au dispus, la data de 15 decembrie 2014, inceperea urmaririi penale cu privire la infractiunile de neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca (art. 349 alin. 1 si 2 Cod penal) si nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca (art. 350 alin. 1 si 3 Cod penal)„, mai precizeaza reprezentantii biroului de presa al Parchetului General.

Va amintim ca in urma accidentului in care a fost implicat, luni dupa-amiaza, elicopterul SMURD tip EC 135 care transportase o pacienta cu probleme pulmonare, de la Tulcea, la Constanta, au pierit toate cele patru persoane aflate la bordul apararului de zbor: pilotul Petre Corneliu Catuneanu, copilotul Ginel Claudiu Cracanel, medicul Laura Vizireanu si asistenta medicala Gabriela Camelia Harton.

sursa foto: romaniatv.net

89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger