AcasăOldANI cere revocarea din functie a doi parlamentari: Stefan Stoica si Daniel...

ANI cere revocarea din functie a doi parlamentari: Stefan Stoica si Daniel Mora Akos

Reprezentantii Agentiie Nationale de Integritate precizeaza ca au solicitat atat Senatului, cat si Camerei, revocarea din functie a senatorului Mora, respectiv a deputatului Stoica.

Aplicarea sanctiunilor disciplinare ar surveni deciziilor defintive emise anul trecut de Inalta Curte de Casatie si Justitie, constatand ca acestia se afla in stare de incompatibilitate, odata ce Agentia Nationala de Integritate a sesizat acest lucru, cazurile ajungand in instanta. Reprezentantii ANI atrag atentia ca au trecut luni bune de la pronuntarea deciziilor Curtii Supreme – nr. 6289/2013 si nr. 6734/2013, fara ca aceasta sanctiune sa se aplice. „Mentionam faptul ca au trecut mai bine de opt luni de la emiterea de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile, perioada in care nu s-au aplicat sanctiunile disciplinare prevazute de lege, si anume, revocarea din functie a celor doi membri ai Parlamentului, contrar deciziei Curtii Constitutionale nr. 460 din 13 noiembrie 2013, potrivit careia „Senatul in plenul sau are obligatia de a hotari, prin vot, cu privire la incetarea sau nu a calitatii de senator a domnului Mora Akos Daniel, ca urmare a constatarii starii de incompatibilitate a acestuia de catre Agentia Nationala de Integritate”.”, se precizeaza in comunicatul emis presei luni de catre reprezentantii Agentiei.

Totodata, in documentul citat se sustine ca demersul in cauza se bazeaza si pe Decizia Curtii Constitutionale nr. 418/2014, care „confirma pe deplin” interpretarea data de ANI in acest caz.

138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger