AcasăOldAniversarea Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul": Presedintele, premierul interimar si seful MApN,...

Aniversarea Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazul”: Presedintele, premierul interimar si seful MApN, la eveniment

(foto: Facebook)

Ii stiti de la evenimente si ceremonialuri oficiale desfasurate in momente deosebit de importante pentru statul roman, cum ar fi cele organizate de Ziua Nationala, dar si de recent marcata Zi a Drapelului. Sunt eleganti, impozanti in uniforma pe care o poarta si trezesc deopotriva emotie si respect celor care ii privesc. Pe scurt, sunt membrii Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazul”.

(foto: Facebook)

Pe 1 iulie, au fost salutati cu respect de catre toti cei prezenti la evenimentul prin care s-au marcat 155 de ani de la infiintarea Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazul”. A fost, asadar, un moment aparte pentru prima unitate moderna de garda a Armatei Romane – Batalionul 1 Vanatori, cum s-a numit in prima faza, mai exact in urma cu 155 de ani, cand domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat actul prin care s-a oficializat aparitia acestei unitati – actualul Regiment 30 Garda.

Iar la evenimentul de miercuri – organizat la sediul din Capitala al acestei unitati- au participat atat seful statului, cat si premierul interimar, ministrul de Interne Gabriel Oprea, precum si ministrul Apararii, Mircea Dusa, dar si o serie de alti reprezentanti ai Armatei Romane, şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciuca, secretari de stat, dar si alte oficialitati.

Iohannis: Voi reprezentati Romania puternica

In cadrul discursului sau, presedintele Iohannis a amintit ca, in cursulzilei trecute, a semnat decretul prin care a acordat o distinctie speciala acestui Regiment, la propunerea ministrului Dusa. „Ca recunoaştere a eforturilor pe care le depuneti zi de zi si in semn de apreciere, am dat curs propunerii ministrului Apararii pentru decorarea Drapelului de lupta al unitatii dumneavoastra cu Ordinul „Virtutea Militara” in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari, de pace. (…) Voi reprezentati Romania puternica. Prin tot ceea ce faceti sunteti un exemplu pentru cei care va vor urma”, a mentionat seful statului, care le-a urat, totodata, „la multi ani” reprezentantilor Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazul”.

Oprea: Ne incarcati sufleteste de bucurie si patriotism

(foto: MAI)

La randul sau, vicepremierul Oprea, primul-ministru interimar, a adresat un mesaj reprezentantilor Regimentului 30 Garda, pe care o considera „o structura cu totul speciala a Armatei Romane” si o unitate „de elita”. „O unitate care de-a lungul vremii si-a atras admiratia tuturor romanilor prin modul exemplar in care si-a indeplinit misiunile incredintate, in special cu ocazia ceremoniilor oficiale. (..) Va respectam pentru ceea ce reprezentati in cadrul Armatei Romane si pentru ca ne incarcati sufleteste de bucurie si patriotism atunci cand va vedem defiland pentru Romania”, considera Gabriel Oprea.

Distinctie pentru Regimentul 30 Garda „Mihai Viteazul”

In cursul diminetii de miercuri, Administratia Prezidentiala a anuntat ca, in cursul zilei trecute, Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare, conferind Ordinul „Virtutea Militara” in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari, Drapelului de Lupta al Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazul”.

Distincia a fost acordata „in semn de apreciere a inaltului profesionalism si a rezultatelor remarcabile obtinute in organizarea si desfasurarea ceremonialurilor si onorurilor militare, pentru modul exemplar in care a asigurat interventia efectivelor din subordine pentru paza obiectivelor incredintate”.

author avatar
Cristina Stefan
266 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger