AcasăOldApelul lui Ponta catre parlamentari, in cadrul sedintei solemne, la 10 ani...

Apelul lui Ponta catre parlamentari, in cadrul sedintei solemne, la 10 ani de cand Romania e in NATO

Premierul Ponta s-a numarat, printre alti inalti demnitari ai statului, printre ei si seful statului si presedintii celor doua Camere, precum si ministrii Cabinetului in fruntea caruia se afla, la sedinta solemna ce a marcat, in plenul reunit al Parlamentului, un deceniu de la aderarea Romaniei la NATO.

„Sunt mandru ca Romania a avut generatii de oameni politici care au vazut inaintea altora drumul ce era de urmat”, a precizat seful Guvernului, inainte de a aminti ca procesul de aderare a tarii noastre la Organizatia Nord-Atlantica s-a incheiat in 2004, in mandatul lui Adrian Nastase. Ponta a tinut sa le multumeasca sefilor de stat si de guvern care au contribuit la accelerarea procesului de integrare a Romaniei la NATO, dar si Casei Regale, pentru sprijinul acordat deopotriva aderarii Romaniei la NATO si la UE.

„E un moment de asumare a responsabilitatilor care ne revin”, a mai punctat Ponta in cadrul discursului rostit la tribuna Parlamentului, inaintre de adresa un apel membrilor Legislativului: „Fac un apel catre membrii Parlamentului ca pentru anii 2015, 2016, si 2017 sa sustinem impreuna masura ca, prin bugeul MApN, cresterea cu 0, 2 % din PIB anual – la 2% din PIB Armatei”.

Nu in ultimul rand, Ponta a evidentiat importanta intaririi securitatii in regiune, in special in actualul context politic. „Imi doresc ca Romania, in perioada care urmeaza, sa fie una actor implicat, un partener strategic important, sa militeze pentru adaptarea strategiei NATO la evenimentele din regiune. Securitatea trebuie intotdeauna intarita”, a mai afirmat seful Executivului, marti, in cadrul sedintei solemnte prilehuite de implinirea unui deceniu de cand Romania este membru cu drepturi depline a NATO.

109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger