AcasăOldAtentat in Kuwait, asupra unei moschei: cel putin 25 de decese. Peste...

Atentat in Kuwait, asupra unei moschei: cel putin 25 de decese. Peste 200 de raniti

Sirul atacurilor sangeroase ce au fost puse la cale, vineri, de indivizi cu intentii criminale a continuat, din pacate, cu un atentat asupra unei moschei din Kuwait.

O incarcatura exploziva a fost detonata, din cate se pare, de un atacator sinucigas. Si pentru ca, la momentul in care s-a produs explozia in moscheea siita respectiva se aflau peste o mie de persoane, care participau la un ritual de rugaciune, bilantul victimelor este foarte mare. Pana la aceasta ora, cele mai recente cifre indica faptul ca nu mai putin de 25 de oameni au pierit, in urma sangerosului atac din capitala statului Kuwait, si peste 200 au fost ranite, avand nevoie de ingrijiri medicale.

Operatiunile de salvare au fost unele de amploare. De altfel, din imaginile surprinse la scurta vreme dupa atac se vede cat se poate de clar ca zona arata ca dupa un bombardament – strazile sunt pline de oameni cu sange pe haine si diverse traumatisme, dar si de gemuri facute tandari sau bucati din constructia afectata de deflagratie.

Reactia MAE

La scurta vreme dupa aflarea primelor informatii despre dezastrul care a afectat moscheea kuwait-iana, seful Diplomatiei romane, Bogdan Aurescu, a trimis un mesaj, pe Twitter, ca reactie la vestile din directia acestui stat. „Sunt socat de atacul de azi, produs asupra moscheei din Kuwait. Condoleante familiilor si prietenilor victimelor”, transmite minsiturl roman de Externe.

Conform BBC, atentatul ar fi fost revendicat deja de o grupare afiliata teroristilor din Stat Islamic. Alte doua atacuri sangeroase au afectat, in cursul zilei de vineri, sud-estul Frantei (soldat cu un mort si doi raniti-n.r), respectiv o zona din apropierea unei plaje din orasul turistic Sousse, din Tunisia (peste 27 de oameni au pierit-n.r).

[youtube]fzbhvw2kbd8[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger