AcasăRecomandariAutoritatile din Boston se asteptau la atacuri teroriste

Autoritatile din Boston se asteptau la atacuri teroriste

Mai multi martori oculari au declarat ca politia din Boston era la linia de sosire cu caini antrenati sa detecteze explozibili, inainte de atentat.

Prin portavoce, se anunta continuu ca se desfasoara un „exercitiu”, lumea sa nu se ingrijoreze de prezenta politistilor. Care supravegheau desfasurarea maratonului si de pe acoperisuri.

Garda Nationala a fost desfasurata in oras

„Pareau ca verifica zona”

Unul dintre participantii la maratonul de la Boston, Ali Stevenson, de la Universitatea Cross Country, a vazut cainii politisti la linia de sosire si a auzit exploziile la scurt timp dupa ce s-a indepartat din zona periculoasa. „Mie mi s-a parut ca politistii aveau indiciile unei amenintari teroriste si verificau zona, dar, prin portavoce, se tot anunta ca este un exercitiu”. Politisti erau si pe acoperisuri, pe traseul maratonului.  In plus, cu ocazia maratonului de anul acesta, cel mai vechi si cel mai popular eveniment din regiune, Serviciile Medicale de Urgenta din Boston au inaugurat o platforma SafetyPAD, un program Android eficient in situatii cu multiple victime, ghidand personalul medical prin multime pentru a ajunge la locurile de interventie!

Un barbat se plimba linistit pe acoperis in timpul exploziilor

Cine e barbatul de pe acoperis?

Balbaiala autoritatilor a dus la trei morti si peste 170 de raniti, dintre care 17 in stare grava. Politia din Boston a retinut un saudit „care se comporta ciudat” si cauta acum orice indiciu despre un barbat care se plimba linistit pe acoperisul unei case, neavand nicio reactie la explozii. Ciudat, speculatiile mass media nu indica teroristi afiliati Al Qaida, cum te-ai fi asteptat. Peter Bergen, analistul CNN pe probleme de securitate, crede ca atentatorii sunt „extremistii de dreapta”, un alt vorbitor la CNN, Wolf Blitzer, a sugerat ca ar putea fi „o grupare de protestatari fata de taxe sau grupari anarhiste de asa-zisi patrioti”. Una peste alta, Garda Nationala a fost desfasurata in Boston.

Exploziile au cauzat moartea a 3 persoane si ranirea a peste 170

author avatar
Adina Mutar
2.037 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger