AcasăOldAvocat din Baroul Bihor, trimis in judecata de DNA

Avocat din Baroul Bihor, trimis in judecata de DNA

Procurorii anticoruptie oradeni au dispus, joi, trimiterea in judecata, in stare de libertate, a unui avocat din cadrul Baroului Bihor.

Catalin Ioan Portan este acuzat de DNA – Serviciul Teritorial Oradea de trafic de influenta, spalare de bani si evaziune fiscala.

Procurorii sustin ca, in urma cu doi ani, barbatul ar fi primit o suma de bani de la o persoana, care l-a si denuntat oamenilor legii, pretinzand ca ar avea influenta asupra unui executor judecatoresc. „La data de 15 mai 2012, inculpatul Portan Calin Ioan, in calitate de avocat in cadrul Baroului Bihor, a pretins si a primit de la un denuntator suma de 2.500 lei, din care 500 lei a promis ca vor ajunge la un anumit executor judecatoresc, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra acestuia, astfel incat, in cadrul unui dosar executional, acesta din urma sa subevalueze un imobil si sa organizeze o licitatie trucata. In urma licitatiei ar fi urmat ca denuntatorul, participand singur la licitatie, sa achizitioneze un imobil scos la licitatie cu suma de maximum 45.000 lei, in conditiile in care imobilul respectiv fusese evaluat la 95.800 lei”, precizeaza procurorii in rechizitoriul intocmit in acest caz.

Totodata, se mentioneaza in comunicatul DNA, avocatul este acuzat ca, pentru a ascunde provenienta banilor respectivi, avocatul ar fi disimulat suma intr-un contract de asistenta juridica, inserand un onorariu de 2.000 de lei.

Mai mult, procurorii anticoruptie oradeni sustin ca avocatul ar fi incercat sa se sustraga de la plata obligatiilor fiscale datorate statului, in cazul veniturilor provenite in urma serviciilor de asistenta juridica pe care le-a realizat. „In perioada 2011 – 2013, inculpatul Portan Calin Ioan, in calitate de avocat in cadrul Baroului Bihor, a omis in tot sau in parte, sa evidentieze, in actele contabile ori in alte documente legale, veniturile realizate din prestarea serviciilor de asistenta juridica, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat, in valoare totala 89.184 lei”, mai precizeaza reprezentantii DNA.

Procurorii au impus sechestrul asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale lui Portan, pana la concurenta sumei de 91.684 lei. Dosarul sau a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Oradea.

177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger