AcasăOldAvocata Alinei Bica: Este prabusita, pur si simplu. Nimeni nu intelege ce...

Avocata Alinei Bica: Este prabusita, pur si simplu. Nimeni nu intelege ce se intampla

Aparatoarea legala a fostei sefe a DIICOT, Alina Bica, a fost prezenta, vineri, la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie, cu o serie de documente.

Cat o priveste pe clienta sa, Laura Voicu sustine ca Alina Bica e daramata, avocata subliniind faptul ca fostul procuror sef al DIICOT ar fi fost arestata pe baza unui denunt. „Este arestata pe baza unui denunt si atat. (…) Asteptam contestatia. Speram sa fie bine, macar la contestatie”, a punctat avocata.

Nu in ultimul rand, arestarea preventiva pentru 30 de zile a clientei sale, intr-o a treia cauza in care Bica a ajuns in vizorul procurorilor anticoruptie, sub acuzatia de luare de mita, s-ar fi facut pentru a se contura o imagine de „infractor de serviciu”. Aceasta arestare, in opinia mea si a doamnei Bica s-a facut tot in scop grotest de a fi adusa in boxa, acum, in septembrie, cand au inceput termenele de judecata din dosarele Bica 1 si Bica 2. Trebuie creata imaginea infractorului din Romania si s-a gasit sa fie infractorul de serviciu de aceasta data Alina Bica. Este prabusita pur si simplu, nimeni nu intelege ce se intampla, e inacceptabil ce se intampla”, a conchis avocata fostei sefe a DIICOT.

Va reamintim ca marti, dupa ce a fost audiata la DNA, Bica a fost retinuta pentru 24 de ore, pentru suspiciuni de luare de mita si „participatie improprie sub forma determinarii cu intentie la savarsirea fara vinovatie a infractiunii de abuz in serviciu”. O zi mai tarziu, magistratii Instantei Supreme au admis solicitarea procurorilor privind arestarea pentru 30 de zile a fostei sefe antimafie, acuzata ca ar fi primit mita suma de 17.500 de euro. „In schimbul banilor primiti, inculpata Bica Alina Mihaela, in calitate de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, a determinat inlocuirea procurorului de caz si a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al sau (care, potrivit probelor administrate pana in acest moment al urmaririi penale a actionat fara vinovatie), in scopul pronuntarii unei solutii de clasare in cauza in care se desfasurau acte de urmarire penala fata de suspectul Simu Horia, lucru care s-a si intamplat ulterior”, mentioneaza procurorii DNA in ordonanta de retinere a Alinei Bica.

457 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger