AcasăOldBilant infiorator al cutremurului din Nepal: peste 1.900 de morti! (VIDEO)

Bilant infiorator al cutremurului din Nepal: peste 1.900 de morti! (VIDEO)

Cutremurul devastator de sambata, din Nepal, a ucis peste 1.900 de oameni si a ranit in jur de 4.000 de locuitori.

UPDATE: Numarul persoanelor care si-au pierdut viata ca urmare a miscarii telurice de sambata, care a zguduit Nepalul, a sarit de 2.200. Din pacate, bilantul tragic ar putea creste, avand in vedere ca echipele de salvare sapa printre ruinele cladirilor prabusite de unda de soc, pentru a scoate la lumina trupurile celor prinsi sub daramaturi.

In speranta ca vor gasi supravietuitori din randul nepalezilor dati disparuti, si localnicii s-au alaturat, inca de ieri, eforturilor acestor echipe specializate in situatii de urgenta.

Ingroziti de ideea ca pamantul s-ar putea din nou, oamenii au petrecut noaptea pe strazi, mai ales ca seismul a fost urmat de zeci de replici, una dintre ele avand magnitudinea 6.7 pe Richter si epicentrul tot in apropierea capitalei nepaleze.

[youtube]SY_ff1OCDaM[/youtube]

In timp ce operatiunile menite sa gaseasca supravietuitori din randul persoanelor date disparute si despre care se crede ca auramas captiva sub ruinele sutelor de cladiri facute una cu pamantul de puterea miscarii telurice din ziua precedenta, sunt in plina desfasurare, cateva state ale lumii s-au grabit sa le trimita deja ajutoare nepalezilor greu incercati de dezastrul natural. Printre ele SUA, Marea Britanie si China.

[youtube]inX1viVbUbM[/youtube]

Cutremurul de sambata – considerat cel mai puternic produs in acest stat in ultimele opt decenii -a avut 7.8 grade pe Richter si a durat cateva zeci de secunde. Sesimul violent a daramat foarte multe imobile, multe dintre ele constructii vechi, cu valoare istorica, multe situate in capitala Khatmandu, aflata in apropierea epicentrului miscarii telurice.

[youtube]AcpftowEuYU[/youtube]

De asemenea, seismul a cauzat, tot sambata, o avalansa pe Everest, curmand vietile a cel putin 14 alpinisti si ranind cateva zeci. Din fericire, cei patru romani aflati in expeditii in zona au scapat teferi. In avalansa a pierit si un sef din cadrul cunoscutei companii Google, un tanar pasionat de aventuri montante care, din pacate, a sfarsit sambata, surprins de zapada pravalita ca urmare a miscarii telurice. Este vorba despre Dan Fredinburg, director executiv al companiei, care avea doar 33 de ani.

Imaginile surprinse in timpul si la scurt timp dupa producerea cutremurului deosebit de violent arata proportiile dezastrului. Inregistrarile, ajunse pe Internet, sunt, pentru multi, foarte greu de privit.

[youtube]B_RXjIoKvGM[/youtube]

[youtube]pX-myKfEFls[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger