AcasăOldBilantul atacurilor din Istanbul creste: 41 de morti si peste 230 de...

Bilantul atacurilor din Istanbul creste: 41 de morti si peste 230 de raniti

Informatiile negre despre atacurile care au avut loc marti seara tarziu pe cel mai mare aeroport turcesc continua, pe masura ce trec orele.

Daca pana cum se stia ca 36 de oameni au pierit in urma celor trei explozii, dar si a focurilor de arma ce au zguduit, deunazi, Aeroportul „Ataturk” din Istanbul, cel mai recent bilant, anuntat din directia biroului guvernatorului, citat de hurriyetdailynews.com, indica faptul ca s-au inregistrat ate cinci decese, ceea ce face ca noua cifra din dreptul dramei sa urce pana la 41. Printre victime sunt si cetateni straini, nationalitatea acestora nefiind, deocamdata, indicata oficial.

In randul ranitilor, bilantul a crescut de la 147 la 239. Aceeasi sursa face cunoscut opiniei publice faptul ca dintre acestia, 109 au fost lasati deja sa plece acasa, in timp ce restul raman in grija medicilor.

In privinta romanilor aflati pe aeroportul din Istanbul, stiut fiind faptul ca au fost compatrioti in aceasta situatie, din directia MAE s-a aflat ca o persoana a ajuns pe mana medicilor cu „echimoze la nivelul membrelor inferioare, survenite in urma aglomeratiei provocate de panica. Viata persoanei nu este pusa in pericol, fiind evacuata si cazata la hotel la putin timp dupa producerea exploziilor”.

Un alt aspect important de stiut pentru romanii care se afla la Istanbul in aceste momente sau au rude acolo este acela ca au la dispozitie o serie de numere de telefon ale Consulatului General la Istanbul  – +90 2123583541, +90 2123580516, +90 2123583537, despre care MAE mentioneaza ca sunt „apeluri redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center 24/24, precum si telefonul mobil de urgenta al oficiului consular roman de la Istanbul + 90 5335420695”.

sursa foto: captura video

author avatar
Cristina Stefan
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger