AcasăOldCaz socant in Dambovita: Acuzati ca au vandut peste 153 de tone...

Caz socant in Dambovita: Acuzati ca au vandut peste 153 de tone de carne de vita, folosind certificate veterinare false!

O femeie si un barbat din Dambovita sunt acuzati ca, timp de trei ani, ar fi vandut o cantitate impresionanta de carne de vita, animalele fiind sacrificate intr-un abator neautorizat. Mai mult, produsele nu aveau aviz sanitar-veterinar, suspectii folosind, spun politistii, certificate de sanatate publica veterinara false.

Au cumparat carne de vita, fara sa aiba idee ca produsele nu erau, de fapt, verificate de specialisti si riscau sa se imbolnaveasca. Doi damboviteni au fost retinuti, luni, de catre politistii de la investigarea fraudelor din cadrul IPJ Dambovita, in cadrul unei actiuni coordonate de un procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita. Cei doi suspecti sunt banuiti de evaziune fiscala, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, intr-un caz in care prejudiciul se ridica la circa 855 de mii de lei.

Cercetarile in acest caz au scos la iveala faptul ca, in decurs de trei ani, respectiv in perioada 2010-2013, femeia in varsta de 66 de ani, din localitatea damboviteana Corbii Mari, ar fi vandut circa 153 de tone de carne de vita, sacrificata in conditii ilegale, iar apoi ar fi inregistrat in contabilitatea unei firme operatiuni comerciale fictive. De asemenea, se precizeaza intrun comunicat al IPJ Dambovita, verificarile politistilor au scos la iveala faptul ca animalele erau taiate intr-un abator clandestin al unui barbat in varsta de 41 de ani, din Selari.

Carnea nu a fost verificata sanitar-veterinar, cei doi suspecti folosind, in fals, nu mai putin de 77 de certificate de sanatate publica veterinara pentru carne proaspata, sustin oamenii legii. Cei doi au fost retinuti si urmeaza sa fie prezentanti Instantei cu propunere de arestare preventiva.

Sursa foto: cugetliber.ro

512 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger