AcasăOldCazul Hexi nu e singular! Ce s-a descoperit, inca de acum doi...

Cazul Hexi nu e singular! Ce s-a descoperit, inca de acum doi ani, intr-un cunoscut spital din Capitala

Pe fondul anchetelor aflate in plina desfasurare, dar si a cercetarii facute de catre procurorii de la Parchetul General, in dosarul deschis pe marginea „dezinfectantilor folositi in spitale”, opinia publica afla – cu groaza- ca problemele intalnite cu biocidele produse de firma Hexi Pharma nu sunt singulare.

Jurnalistul Catalin Tolontan – cel care, de altfel, a adus in atentie primele sesizari in privinta a ceea ce la acel moment erau doar ipoteze legate de diluarea unor dezinfectanti folositi in unitatile spitalicesti autohtone – dezvaluie, pe blogul sau, faptul ca, in urma cu aproape doi ani, mai precis in vara lui 2014, la Elias se facea o descoperire datatoare de fiori. De aceasta data in cazul unui dezinfectant folosit inclusiv in salile de operatie, produs de o firma din Tirgu Mures.

Concret, din cate aflam de pe tolo.ro, doua cadre medicale de la spitalul aflat in zona Casin din Capitala au observat, dintr-o simpla privire, faptul ca sapunul lichid cu care se spalau in laborator parea impur, in conditiile in care n-ar fi trebuit sa lase o asemenea impresie, de vreme ce rolul sau era sa distruga microbii.

Zis si facut. Femeile au trecut imediat la microscop si au analizat continutul unei mostre prelevate din sapunul respectiv. Rezultatul a fost greu de imaginat, din cate indica aceeasi sursa, fiind identificate nu mai putin de 2 milioane de bacterii/mililitru de dezinfectant. Si nu orice fel de bacterii, ci de coprocultura, respectiv provenite din materii fecale.

Totul, pe fondul faptului ca in spitalul respectiv se constatase ca un bebelus, dar si un barbat suferind de cancer ajunsesera sa in pragul septicemiei, dupa ce contractasera infectii nosocomiale.

Prima masura

Nu in ultimul rand, trebuie precizat faptul ca, inca de la acel moment, conducerea spitalului a facut primele demersuri in vederea rezilierii contractului cu firma respectiva. Procedura nu a fost, insa, deloc simpla, din cate a precizat managerul Spitalului Elias, potrivit Digi 24. „A fost un germene foarte agresiv. Apoi am luat la testat flacoane care nu erau incepute, flacoane care erau in depozit, (…) toate flacoanele din salile de operatie, cu acelasi dezinfectant. Abia dupa ce am gasit agentul patogen in sapun am facut legatura, pentru ca nu intelegeam exact de unde provenea acel microb. Din pacate, rezilierea contractului nu s-a putut face decat in instanta”, a precizat doctorul Dimulescu, potrivit sursei amintite.

Dezvaluirile vin la doar o zi de cand Parchetul General anunta faptul ca Hexi Pharma a avut contracte cu nu mai putin de 152 de unitati medicale, in vederea furnizarii de dezinfectanti.

sursa foto: renasterea.ro

65 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger