AcasăOldCe a decis CSM in cazul Alinei Bica!

Ce a decis CSM in cazul Alinei Bica!

Dupa ce a fost arestata preventiv, Alina Bica a ramas fara postul de conducere pe care il ocupa in cadrul DIICOT, fiind, totodata, suspendata din functia de procuror al Directiei.

Consiliul Superior al Magistraturii a luat act, in sedinta de luni, de demisia Alinei Bica de la sefia DIICOT, aceasta din urma depunandu-si solicitarea prin care renunta la conducerea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism dupa ce a intrat in vizorul procurorilor DNA, care o suspecteaza de abuz in serviciu.

Totodata, CSM a hotarat suspendarea sa din functia de procuror al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, ca urmare a masurii preventive dispuse in cazul Alinei Bica. „Totodata, Sectia pentru procurori a Consiliul Superior al Magistraturii a dispus incetarea activitatii doamnei Bica Alina Mihaela la DIICOT si continuarea activitatii la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unitate de parchet de unde provenea, ca urmare a cererii formulata de catre aceasta”, se mentioneaza in comunicatul CSM.

Prerogativele Alinei Bica au fost preluate de procurorul sef-adjunct al DIICOT, Elena Georgiana Hosu.

Alina Bica a fost arestata preventiv, sambata, de catre magistratii Instantei Supreme, sambata dimineata, dupa ce DNA a acuzat-o de abuz in serviciu, intr-un dosar legat de despagubirile aprobate pentru un teren supraevaluat.

Sursa foto: radioconstanta.ro

135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger