AcasăOldCe spune un reprezentant al SRI despre cazul barbatului acuzat ca ar...

Ce spune un reprezentant al SRI despre cazul barbatului acuzat ca ar fi planuit un atentat de Ziua Nationala!

Cercetarile in cazul barbatului suspectat ca ar fi planuit un atentat – cu un dispozitiv explozibil improvizat – in Targu Secuiesc, chiar de 1 decembrie, sunt in plina desfasurare.

Intre timp, suspectul a fost adus, in cursul dupa-amiezii, la sediul central al DIICOT, din Bucuresti. Barbatul a fost retinut, in prima parte a zilei de marti, de catre procurorii acestei Directii, in urma unei operatiuni in cadrul careia anchetatorii au fost sprijiniti de catre reprezentantii Serviciului Roman de Informatii.

In acest sens, la scurta vreme dupa ce s-a aflat despre retinerea barbatului in dreptul caruia planeaza acuzatii grave, purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea, a precizat, intr-o interventie telefonica directa, la postul B 1 Tv, ca suspectul ar fi fost in atentia autoritatilor de ceva vreme, in cazul sau existand informatii ca ar fi initiat aceasta tentativa de atac inca din luna octombrie. Marincea a tinut, insa, sa dea asigurari in privinta unui aspect foarte important. „Am putut sa dejucam acest atentat, astfel incat in niciun moment viata si integritatea cetatenilor nu a fost pusa in pericol„, a precizat reprezentantul SRI.

Anterior, DIICOT a anuntat, intr-un comunicat, faptul ca procurorii au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui barbat, suspectat de savarsirea „infractiunilor de tentativa la infractiunea de actiuni impotriva ordinii constitutionale prev.de art.412 alin.2 rap.la art.397 alin.2 Cod penal si nerespectarea regimului materiilor explozive prev.de art.346 alin.1 Cod penal savarsita in conditiile art.32 alin.1 lit.”o” din Legea nr.535/2004 – privind prevenirea si combaterea terorismului”. Aceeasi sursa mentioneaza ca barbatul retinut ar fi adept al unei grupari extremiste, mai precis „membru marcant al extensiei in Romania a HVIM Ungaria”, dar si ca ar fi intentionat sa detoneze, in public, un dispozitiv explozibil improvizat, in Targu Secuiesc, pe parcursul desfasurarii unei manifestatii prilejuite de sarbatorirea zilei de 1 decembrie.

234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger