AcasăOldChereches, primarul din Baia Mare, cercetat de DNA pentru abuz in serviciu

Chereches, primarul din Baia Mare, cercetat de DNA pentru abuz in serviciu

La o zi dupa ce sediul primariei pe care o conduce a fost perchezitionat, la fel cum s-a intamplat si cu sediul clubului HCM Baia Mare, procurorii au anuntat ce masuri au dispus, ca urmare a continuarii anchetei in acest caz in cazul primarului Chereches, dar si a altor persoane.

Astfel, la cateva ore dupa ce s-a aflat, vineri, ca directorul executiv al clubului H.C. Municipal Baia Mare a fost plasat inca de joi, pentru urmatoarele 60 de zile, sub control judiciar, DNA a mai anuntat ca reprezentantii DNA Serviciul Teritorial Cluj – Biroul Teritorial Baia Mare au dispus „efectuarea in continuare” a urmaririi penale fata de edilul baimarean  Catalin Chereches, cercetat pentru abuz in serviciu si complicitate la abuz in serviciu, ambele in forma continuata, precum si pentru complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, si complicitate la infractiunea de evaziune fiscala, de asemenea in forma continuata.

In aceeasi cauza mai sunt cercetati si Aurica Pop, precum si Florin Nasaiescu, contabil in cadrul clubului H.C. Municipal Baia Mare, dar si Nicolae Fat, director al echipei masculine Handbal Club Minaur, din cadrul H.C. M Baia Mare, acestia din urma fiind plasati sub control judiciar, vreme de 60 de zile.

Procurorii mai sustin, printre altele, in comunicatul dat publicitatii vineri, ca „suspectul Chereches Catalin era cel care conducea intreaga activitate a Clubului sportiv H.C. Municipal Baia Mare”, dar si ca edilul „a dispus, in mod abuziv, unor entitati cu capital majoritar de stat si cu capital privat, acordarea unor sponsorizari in favoarea Clubului sportiv H.C. Municipal Baia Mare, iar sumele de bani erau folosite pentru acoperirea de cheltuieli fictive inregistrate la acest club”, in conditiile in care, continua anchetatorii, „in realitate, o parte din sumele de bani ajungeau la inculpatii Bala Liviu – Ioan, Nasaiescu Florin – Sandu si Fat Ioachim – Nicolae si la alte persoane”.

251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger