AcasăOldCinci constanteni, trimisi in judecata pentru evaziune fiscala. Prejudiciu de aproape 8...

Cinci constanteni, trimisi in judecata pentru evaziune fiscala. Prejudiciu de aproape 8 milioane de euro

Cinci barbati din Constanta au fost trimisi in judecata. Sunt suspectati de evaziune fiscala, intr-un dosar cu un prejudiciu estimat la circa opt milioane de euro.

Odata ce politistii constanteni de la transporturi maritime au finalizat, luni, cercetarile in dosarul penal in care cei cinci barbati sunt cercetati pentru evaziune fiscala, suspectii au fost actionati in instanta in baza rechizitoriului emis de procurorul de caz, din cadrul Parchetului Tribunalului Constanta. Urmeaza ca instanta sa dispuna ce masuri se impun in continuare.

Cei cinci constanteni au varste cuprinse intre 21 si 54 de ani. „Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2011-2014, unul dintre cei in cauza, un barbat, de 21 de ani, din comuna Pestera, judetul Constanta, fiind ajutat de ceilalti 4, prin intermediul a doua societati comerciale, ar fi desfasurat activitati de comert si prestari de servicii pe care ar fi omis sa le evidentieze in actele contabile”, se precizeaza intr-un comunicat al IGPR.

Mai mult, acelasi suspect ar fi infiintat in mod fictiv, pe 9 noiembrie 2011, una dintre aceste firme, declarand sediul social in orasul constantean Murfatlar, cu scopul, sustin politistii, de a se sustrage de la verificarile financiar-contabile. Totodata, oamenii legii il acuza pe barbatul in cauza ca, pe 10 aprilie 2014, ar fi preluat partile sociale ale unei alte societati comerciale si ar fi declarat sediul social al acesteia, in mod fictiv, in comuna Dobromir, in acelasi scop.

Conform IGPR, prejudiciul in acest caz se ridica la 7.691.070 de lei, dintre care 3.515.129 de lei o reprezinta TVA, iar 3.175.931 de lei – impozit pe profit.

Sursa foto: aradon.ro

129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger