AcasăOldCOD ROSU: risc major de inundatii in trei judete din nordul tarii

COD ROSU: risc major de inundatii in trei judete din nordul tarii

Pericolul producerii de inundatii este foarte mare, in cazul unor rauri din trei judete din nordul tarii, aflate pana miercuri la amiaza sub COD ROSU. Ca urmare, locuitorii  din Satu Mare, Maramures si Salaj stau cu sufletul la gura si se tem ca apele iesite din matca le pot face prapad in gospodarii.

In conditiile in care in ultimele ore a plouat insemnat, iar prognoza nu vine cu vesti bune, dimpotriva, se anunta noi precipitatii abundente, hidrologii au luat masuri si au avertizat atat locuitorii, cat si autoritatile locale in privinta pericolului producerii de inundatii. odata cu cresterea cotelor de pericol pe unele rauri, dar si a aparitiei unor cresteri rapide de debite.

Atentionarile cu efect imediat (nowcasting -n.r) COD ROSU emise in aceasta dimineata se mentin in vigoare pana la ora 14.

Mai precis, conform precizarilor specialistilor din cadrul institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, „se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de pericol” atat pe raul Barcau pe sectorul aferent sectorului hidrografic Marca, judetul Salaj, cat si in bazinul hidrografic Crasna, din judetele Satu Mare si Salaj, dar si in bazinele hidrografice Maja, judetele Satu Mare si Salaj,  Salaj, din judetele Salaj si Maramures si Barsau, din judetul Maramures.

75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger