AcasăOldConferentiar universitar din Iasi, retinut de DNA pentru tentativa de viol, santaj...

Conferentiar universitar din Iasi, retinut de DNA pentru tentativa de viol, santaj si luare de mita

Acuzatii extrem de grave in cazul unui conferentiar universitar din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) „Gr.T. Popa” din Iasi.

Dumitru Paduraru a fost retinut pentru 24 de ore, vineri, de catre procurorii DNA-Iasi, pentru luare de mita, tentativa de viol si santaj.

Din comunicatul dat publicitatii de DNA rezulta faptul ca barbatul (coordonator al disciplinei „Anatomie” din cadrul Universitatii iesene) este acuzat ca ar fi incercat, de trei ori in decursul lunii ianuarie, sa intretina relatii intime cu o studenta de la Facultatea de Farmacie, femeia fiind si cea care l-a denuntat la DNA.

Procurorii sustin, in ordonanta de retinere, ca, printre altele, profesorul universitar ar fi amenintat-o pe studenta ca, in cazul in care nu acepta acest lucru, nu va putea promova examenul la disciplina pe care o preda acuzatul.

Mai mult, conferentiarul ar fi amenintat-o cu moartea pe studenta sa, pentru ca aceasta sa nu dezvaluie cele intamplate. „In ziua de 26.01.2015, inculpatul PADURARU DUMITRU a constrans-o pe aceeasi persoana vatamata, prin amenintarea explicita cu moartea, sa nu spuna nimanui despre cele intamplate, in scopul obtinerii unui folos nepatrimonial, constand in asigurarea confidentialitatii cu privire la faptele sale, astfel incat sa evite tragerea sa la raspundere penala”, sustin procurorii.

Dumitru Paduraru va fi prezentat, sambata, Instantei, mai exact magistratilor Tribunalului Iasi, cu propunere de arestare prevntiva pentru 30 de zile.

269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger