AcasăOldConstanteanul suspect de Ebola are, de fapt, malarie

Constanteanul suspect de Ebola are, de fapt, malarie

Testele la care a fost supus pacientul adus, joi, de la Constanta la Bucuresti si internat la Institutul „Matei Bals” au aratat ca pacientul are malarie.

Analizeze au infirmat suspiciunea de infectare cu virusul febrei hemoragice in cazul barbatului in varsta de 60 de ani, revenit recent in tara dupa ce a lucrat o perioada in Nigeria.

Conform Ministerului Sanatatii (MS), vineri dimineata, reprezentantii Institutului de boli Infectioase din Capitala au anuntat ca pacientul este bolnav de malarie, infirmand, totodata, suspiciunea ca barbatul ar fi contractat Ebola.

In prezent, constanteanul este internat la „Matei Bals”, aflandu-se  sub atenta supraveghere a specialistilor unitatii medicale. „Pacientul a fost transferat de la Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals” la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale “Victor Babes” in stare critica, dar stabila in momentul de fata”, precizeaza reprezentantii MS, intr-un comunicat.

Revenit recent in Romania, din statul african in care a lucrat o perioada, constanteanul a cerut ajutorul medicilor, dupa ce a inceput sa se simta rau, avand febra – simptom comun atat pentru Ebola, cat si pentru malarie. In cursul serii trecute, barbatul a fost adus cu o ambulanta de la Spitalul Judetan Constanta, in Capitala, unde a fost supus imediat unor investigatii medicale amanuntite.

Sursa foto: cugetliber.ro

author avatar
Cristina Stefan
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger