AcasăOldCSM l-a suspendat din functie pe judecatorul Neculae Toader

CSM l-a suspendat din functie pe judecatorul Neculae Toader

Un alt reprezentant al justitiei intrat in vizorul DNA si trimis in fata instantei a fost suspendat de CSM. De aceasta data este vorba despre un magistrat de la Judecatoria Patarlagele (judetul Buzau).

Concret, odata trimis in judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, la finele saptamanii trecute, fiind acuzat de savarsirea unor ilegalitati, magistratul Neculae Toader, de la Judecatoria Patarlagele, a ramas fara dreptul de a-si exercita meseria. Consiliul Superior al Magistraturii l-a suspendat, luni, din functie, ca urmare a masurii luate de catre procurorii anticoruptie.

In cadrul unei sedinte desfasurate in prima zi a saptamanii in curs, „Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat suspendarea din functia de judecator, incepand cu data de 20 aprilie 2015, a domnului Toader Neculae, judecator in cadrul Judecatoriei Patarlagele, ca urmare a trimiterii în judecata pentru savarsirea, cu intentie, a unor infractiuni”, se mentioneaza in comunicatul CSM.

Neculae a fost trimis in judecata, sub control judiciar, fiind acuzat de luare de mita si „abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, intr-un dosar in care procurorii au suspiciuni privind comiterea de ilegalitati in legatura cu retrocedarea a peste 5.000 de hectare de padure din judetul Buzau. O masura similara a fost luata in aczul altor 11 persoane, printre ele si fostul prefect de Buzau, Paul Beganu.

183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger