AcasăOldCutremur deosebit de puternic in Nepal: cel putin 100 de morti!

Cutremur deosebit de puternic in Nepal: cel putin 100 de morti!

Pamantul s-a zgaltait secunde intregi, sambata, in Nepal, sadind groaza in randul locuitorilor si provocand moartea unui numar foarte mare de persoane. Miscarea telurica a fost foarte puternica, magnitudinea sa apropiindu-se de opt grade pe Richter.

UPDATE- Cel mai recent bilant al victimelor cutremurului violent care a zguduit Nepalul indica faptul ca in jur de 800 de oameni au pierit in urma seismului, anunta CNN.
Din nefericire pentru locuitorii acestui stat, pe langa socul suferit in urma miscarii telurice deosebit de puternice ce a avut loc in urma cu cateva ore, oamenii au de infruntat si alte spaime, provocate de faptul ca pamantul continua sa se miste, replicile seismului de 7.8 grade fiind puternice. Din acest motiv, strazile sunt pline de oameni foarte speriati.
UPDATE- Vestile ingrijoratoare continua sa vina din directia Nepalului, stat grav afectat de un cutremur foarte puternic, care a avut loc cu putin timp inainte de miezul zilei de sambata, ora locala. Conform CNN, care citeaza reprezentanti din randul autoritatilor locale, bilantul deceselor a ajuns la aproximativ 600 de persoane despre care s-a anuntat ca si-au pierdut viata ca urmare a producerii seismului devastator.
Seismul a fost urmat de peste 10 replici, unele destul de puternice. De altfel, de frica unui nou cutremur violent, nepalezii se tem sa mai intre in case.
UPDATE- Magnitudinea miscarii telurice a fost revizuita catre de specialisti la 7.8 grade pe scara Richter, in timp ce numarul victimelor care si-au pierdut viata ar fi sarit de 150.
[youtube]IQXQE_-tQ-o[/youtube]
[youtube]1lAQ0Wf8Acg[/youtube]
[youtube]CQ8QwVLifS4[/youtube]
Conform seismologilor americani, cutremurul a avut 7.9 grade pe scara Richter, la o adancime de 31 de kilometri, si a avut epicentrul in apropierea capitalei Katmandu. Puterea miscarii telurice a pus la pamant mai multe cladiri vechi, sadind groaza in randul locuitorilor.
Multi dintre ei au reusit sa se salveze, insa altii nu au putut iesi la timp din locuinte si s-au trezit prinsi intre ruinele constructiilor afectate de dezastrul natural. Ca urmare, numarul ranitilor este semnificativ. Din nefericire, bilantul anuntat pana la aceasta ora de catre oficialii locali, cotati de BBC online, indica peste 100 de pierderi de vieti omenesti.
E important de precizat ca autoritatile locale se tem ca numarul victimelor ar putea creste, avand in vedere ca operatiunile de cautare a persoanelor prinse sub daramaturile imobilelor afectate de cutremurul de 7.9 grade sunt in plina desfasurare.
Seismul deosebit de violent s-a simtit si in statele aflate in apropiere de Nepal- mai precis in Pakistan, dar si in India.
Imaginile suprinse la fata locului si ajuse pe Internet arata proportiile dezastrului cauzat de cutremurul de sambata- cladiri transformate in mormane de moloz, ruine, oameni speriati, ramasi cu zecile in strada, de teama unor replici, dar si persoane ranite, care asteapta sau au primit deja ajutorul medicilor din cadrul echipelor de salvare care au venit degraba in ajutorul victimelor miscarii telurice, dar si eforturile celor care cauta sa gaseasca supravuituitori printre daramaturi.
sursa foto: fanatik.ro
author avatar
Cristina Stefan
246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger