AcasăOldCutremur foarte puternic - de peste 7 grade - in Japonia, resimtit...

Cutremur foarte puternic – de peste 7 grade – in Japonia, resimtit in capitala (VIDEO)

Japonezii nu scapa de emotia miscarilor telurice puternice care se produc pe teritoriul tarii lor.

De aceasta data, un seism de 7.8 grade pe Richter a avut loc sambata in sudul statului nipon. Cutremurul s-a produs in largul Oceanului Pacific si, desi a avut epicentrul la peste 800 de kilometri de capitala japoneza Tokyon, a fost resimtit destul de puternic in principalul oras al tarii.

Conform datelor postate pe site-ul Institutului american de Geologie, seismul s-a produs la  11.23 (UTC), la o adancime de aproximativ 678 de kilometri. Pana la aceasta ora nu a fost emisa vreo alerta cu privire la pericolul producerii unui tsunami si nici nu au fost date publicitatii informatii cu privire la eventuale victime ori pagube materiale semnificative.

Dupa cum mentionam anterior, miscarea telurica a fost simtita la Tokyo, unde cladirile s-au zgaltait, spre spaima locuitorilor si groaza turistilor care, spre deosebire de japonezi, nu sunt intr-atat de obisnuiti cu seismele puternice. Insa cum Japonia este situata intr-o zona cu activitate seismica pronuntata, iar cutremurele se produc des in zona, niponii s-au vazut nevoiti sa accepte ideea ca miscarile telurice se pot produce oricand.

[youtube]Dc0u6x6QHkc[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger