AcasăOldCutremur in Nepal: MAE recomanda romanilor sa evite calatoriile in statul afectat...

Cutremur in Nepal: MAE recomanda romanilor sa evite calatoriile in statul afectat de seism

Ca urmare a cutremurului devastator de sambata, reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe (MAE) ii sfatuiesc pe romani sa evite sa calatoreasca in Nepal, stat asiatic in care a fost declarata stare de urgenta, dar si in regiunile invecinate din India, afectate, de asemenea, de seismul a carui magnitudine a fost revizuita la 7.8 grade pe Richter, in cazul in care aceste deplasari nu sunt necesare.

„Sunt afectate, in special, capitala Kathmandu si orasul Phokara, unde se inregistreaza numeroase victime si importante pagube materiale, iar in zonele montane exista pericolul unor avalanse si alunecari de teren”, precizeaza reprezentantii ministerului, atragand, totodata, atentia supra faptului ca dezastrul natural a afectat atat alimentarea cu energie electrica, reteaua de comunicatii, dar si Internetul.

Va amintim ca seismul violent de sambata, soldat cu peste 2.200 de decese si circa 4.600 de raniti, a fost urmat de o replica puternica, de 6.7 grade pe Richter, ce a avut loc duminica dimineata. Spitalele din Kathmandu si din vecinatatea capitalei sunt supraaglomerate, oamenii sunt ingroziti si se tem sa mai intre in case, in situatia in care miscarea telurica din ziua precedenta nu i-a lasat sub cerul liber, avand in vedere ca numarul imobilelor facute una cu pamantul este foarte mare. Eforturile echipelor de salvare, in speranta gasirii unor supravietuitori, nu contenesc. Din pacate, insa, bilantul victimelor creste de la o ora la alta, pe masura ce aceste cautari continua.

E important de mentionat faptul ca, din datele anuntate duminica in jurul pranzului, in Nepal se afla 19 romani, acestia fiind in siguranta, conform precizarilor reprezentantilor Ministerului de Externe.

author avatar
Cristina Stefan
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger