AcasăOldCutremur puternic, sambata dimineata, in Taiwan: mai multi morti (VIDEO)

Cutremur puternic, sambata dimineata, in Taiwan: mai multi morti (VIDEO)

Eforturi masive in vederea salvarii persoanelor date disparute si a celor direct afectate de efectele unui cutremur puternic care s-a produs la primele ore ale zilei de sambata in Taiwan. Pana la aceasta ora, bilantul victimelor arata ca sunt cel putin cinci decese si sute de persoane ranite.

Cum miscarea telurica -estimata de geologii americani la 6.4 grade pe scara Richter – a avut epicentrul la circa 48 de kilometri de Tainan, un oras vechi din acest stat, mai multe cladiri au fost afectate de miscarea telurica, unele cazand si prinzand locuitorii sub daramaturi. In ajutorul lor au intervenit cat de rapid posibil sute de membri ai echipajelor specializate in interventii in situatii de urgenta.

Din cate s-a vazut din imaginile surprinse la fata locului, au fost interventii contra cronometru, care au dus inclusiv la salvarea unui baietel.

[youtube]6RmtLSSjrDQ[/youtube]

Si, dupa cum anunta CNN, eforturile acestora au dus la salvarea a peste 200 de oameni, multi dintre acestia dintre ruinele unei constructii cu 17 etaje, un imobil locuit care s-a facut una cu pamantul in orasul amintit. Zeci de persoane au suferit leziuni, cel putin 60 de persoane au ajuns la spital, ramanand sub supravegherea medicilor, din cate anunta oficialii locali. Din pacate, pentru salvarea a cinci persoane nu s-a mai putut face nimic, fiind declarate decedate.

[youtube]QPqU_6xSkqU[/youtube]

Seismul a provocat panica in randul locuitorilor, avand in vedere ca foarte multi dintre ei dormeau la ora respectiva si s-au trezit pe fondul miscarii telurice si a obiectelor care cadeau in jurul lorm ca urmare a undei de soc. Totodata, cutremurul a dus la intreruperi ale alimentarii cu electricitate.

[youtube]ymu4Mi1Hqts[/youtube]

sursa foto: captura youtube/RT

171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger